Početna Društvo Osnovno državno tužilaštvo provjerava poslovanje Turističke organizacije Herceg Novi

Osnovno državno tužilaštvo provjerava poslovanje Turističke organizacije Herceg Novi

17

U javnosti je svakodnevno na provjeri rad sudstva i tužilaštva, a građani često zamjeraju na sporosti u reagovanju i odlučivanju, kao i na netransparentnosti njihovog rada. Iz Vrhovnog državnog tužilaštva su zato nedavno stigle “upute” Osnovnim državnim tužilaštvima da treba da imaju aktivniji odnos prema javnosti i revnosnije da rade svoj posao.

Radiju Jadran su vrlo brzo stigli, mada nepotpuni, odgovori iz ODT u Herceg Novom, koji se odnose na rad Turističke organizacije.

– Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom proaktivno djeluje i ne reaguje samo nakon podnijetih krivičnih prijava – kaže za Radio Jadran državni tužilac u Herceg Novom, Nikola Samardžić.

On nam je potvrdio da je ODT formirao dva predmeta koja se odnose na poslovanje krovne turističke organizacije u gradu:

– U konkretnom slučaju, po inicijativi tužilaštva, na osnovu informacija objavljenih u štampi, formirana su dva predmeta koja se odnose na provjeru rada TO u određenim projektima, uključujući i finansijsko poslovanje. U tim predmetima je u toku prikupljanje obavještenja i podataka potrebnih za donošenje odluke – navodi Samardžić.

On, međutim, nije dao precizan odgovor na naša pitanja: koliko je u periodu od 2015. godine do danas Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom primilo krivičnih prijava protiv Turističke organizacije Herceg Novi, ko ih je podnio i na šta su se one odnosile, koje je ODT  odbilo, a koje prihvatilo kao osnovane, kakve su kazne-posljedice?

– Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom daje odgovore na pitanja koja se odnose na fazu postupanja u konkretnom predmetu, povodom konkretne prijave zbog čega je neophodno da u tom smislu konkretizujete prvi dio pitanja – poručuje Samardžić.

Radio Jadran je tražio da upravo ODT konkretno odgovori da ne bi bilo spekulacija, kao u slučaju projekta Free kik master. Da podsjetimo, zahvaljujući Građanskom savezu, koji je podnio krivičnu prijavu protiv TO, na račun TO vraćeno je preko 63 hiljada eura za manifestaciju koja nije održana. Međutim, u Građanskom savezu, kako su nam kazali, i dalje osnovano sumnjaju da je ubrzo, nakon podnošenja dokaza (analitičke kartice), novac sa računa TO opet „ispario“.

U svakom slučaju, posla za istraživanje nadležnih ima dosta.

17 Komentari

 1. Nije sporno sto se oni sastaju,al nemoj da beze od naroda.Oba zive u Novi,a sastaju se gore,da ih,ne vidi narod.Jer Niksa glumi opoziciju.To oni,ne rade druze radi tebe mene,nas naroda,nego radi njih.Slazem se sa ovim,da je srece sve bi se sastajale u opstinu razgovarali o broblemima i trazili resenja.Odje se sastaju,kako bi sto vise udaraca dali Dusku Krusu.A ne smiju sa njim, kod Perice u emisiju.Da se suoce.To je Slobo pokazao,kad nije dosao da objasne sto je prekinuta koalicija.A Niksu je pozvao,da odredi vreme dan i da javno,objasne narodu sta je ko uradio za izbor,i ko je kriv za razbijanje.

  5
  1
 2. Mileva,to što se sastaju je pohvalno,znači da su korektni,razumni,tolerantni i pametni,a oni što vire i komentarišu nijesu ni za što nego za ćakule koje su nas ukopale.Da je sreće sve bi se partije dogovarale,pa bismo svi imali koristi,jer oni se samo bave politikom radi para i privilegija,a narodu treba napredak i isto to.Nikome nije ni do čega nego do para i veza,zar je to čudno i nije razumljivo? Udružuju se i stranci,a kamoli rođaci,naša radio-Milevice.

  2
  2
 3. Neka svoje malo pocesljaju,pa sta bude.A nije Gradjanski nego seoski savez- Dps-a.Upravu je Dusan.Slobo i Niksa zajedno,se sastaju na Mokrine i Krusevice.Gore smisljaju plan.Al najblize komsije su svjesne i vide to.Zaklela se zemlja raju,da se tajne sve doznaju

  9
  1
 4. Ništa od ovoga.Papirima se lako sve pokrije,a malo je ko i stručan da se bavi ovim,a i ovo silom rade”na osnovu prikupljenih informacija iz štampe.”Moraju se zaštititi velike ribe.

  17
  1
 5. Predlazem:
  Da se rad svih tuzilaca ograniči samo na teritoriju Budve i clanove DPS.
  AKO NEKO OD OPOZICIJE KRŠI ZAKON NE SMIJE SE ISTRAŽIVATI.
  Nema veze ako neko hoce da rusi Crnu Goru, ili ako mu treba malo para iz budzeta a pripada opoziciji OBAVEZNO NE POSTUPANJE PO ZAKONU!!!

  17
  12
 6. Ovde je jedino Građanski savez časni deo novske opozicije.Ostali se isključivo bore za fotelje,a oni su dokazali da štite interese grada.Koliko su samo bili uporni da dokažu krađu para oko Fri kik mastera,pa da dokažu kako je smenjen nezakonito Nikša,a izabrana devojka potpuno nepoznata,kadar Izbora.Tako treba i da nastave d a ostanu neukaljani i da se ne prljaju da ulaze u vlast pred izbore i to sa Duškom koji je tako ponižavao gos.Nikšu,ali i gospodu iz Novske liste i SDP-ea,PZP-ea,a tek Obrada…

  9
  30
 7. Postoji samo teoretska mogućnost da se ODT umiješa u svoj posao u ovako krupnoj stvari. Znaju da se iživljavaju nad običnim ljudima, ali krupnijim zvjerkama ne smiju ništa. I ne znaju ništa.

  42
  1
 8. A LED rasvjeta, EPK (istraziti i u opstini i u TO), poslovi oko kolektora (Semper & co.), skale kod HF (skuplji kvadrat skala od kvadrata stana) i sve ono sto nije ni stiglo do javnosti…

  23
  2
 9. Ha ha pa ovi nikad nista nijesu radili od 91. To im je u mentalitetu. Toliko je bilo nacionslistickih ispada, koruptivnih privstitacija , sverca, deportacija…ubistsva….KADAXSTE ZA NJIH CULI. I sto ssda reagiju na par tekstova a izvidjaju turisticko i slobodne udarce DRKa evo dvije godine. Cim je DRK otkszao dogovor nastupa “zakon”. Malo cudno zar ne.

  41
  3
 10. Počelo je počelo ? e sad čekamo i izvještaje da vidimo šta je Izbor radio i koliko pošteno. Valjda se i opozicija sad uključi ili ne smiju kad su se udružili sa DRKom da ruše dps

  24
  18

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code