Početna Oko nas Kotor Osoblje i djeca kotorskog vrtića u samoizolaciji zbog inficirane vaspitačice

Osoblje i djeca kotorskog vrtića u samoizolaciji zbog inficirane vaspitačice

0

Vaspitačica u mlađoj vaspitnoj grupi u kotorskom vrtiću na Zlatnim njivama je pozitivna na Covid-19.  Zbog toga je dio osoblja ovog vrtića upućeno na samoizolaciju narednih 15 dana, kao i djeca iz ove grupe.

FOTO: JPU “Radost” Kotor, jaslice

“Nakon što smo dobili informaciju da je vaspitačicau mlađoj vaspitnoj grupi pozitivna na Covid-19, svi roditelji su obaviješteni, a koleginice koje su sa njom boravile u grupi, tačnije jedna koleginica i asistent u nastavi. Takođe su poslati na testiranje i dobile su rješenje o samoizolaciji. One su prijavile svoje kontakte. Ova vaspitna grupa zatvorena je narednih 15 dana”, saopštila je za Dan direktorica (JPU) „Radost” Kotor, Vjera Rašković Perojević.

Ustanova ima osam objekata vrtića sa ukupno 30 vaspitno-obrazovnih grupa, i to 21 za uzrast vrtića i devet jaslenih.

U objektu vrtića na Zlatnim njivama su četiri vaspitne grupe, pri čemu je u mlađoj, koja je zatvorena, boravilo dvanaestoro djece.

“Prošle sedmice u naše vrtiće je dolazilo oko 20 odsto od ukupno 850 upisanih mališana. Ove sedmice je taj broj već opao. Mi, inače, sprovodimo sve mjere u skladu sa preporukama koje smo dobili od resornog Ministarstva prosvjete, po smjernicama Instituta za javno zdravlje i njih ćemo se strogo pridržavati”, naglašava direktorica ustanove

JPU „Radost” upošljava stotinak radnika, od čega 52 vaspitačice i 24 medicinske sestre.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code