Početna Društvo Ostale još samo dvije palme u čast Jadranovih vaterpolista na Škveru

Ostale još samo dvije palme u čast Jadranovih vaterpolista na Škveru

13

Na platou kod spomenika osnivaču Herceg Novog, Tvrtku I Kotromaniću, na Škveru, više nema 5 od 7 „počasnih“ palmi zasađenih 1959. godine. Palme su tada zasađene u čast sedam Jadranovih igrača, koji su osvojili šampionsku titulu Jugoslavije.

Danas su uklonjene još dvije palme koje je uništio palmin surlaš. Ni nakon mnogo brige iz uprave PVK Jadran da se sačuvaju i više tretiranja sektora zelenika u Komunalno stambenom, nije im bilo spasa.

Tako je, nakon više od šest decenija, zauvijek „nestao“ i prepoznatljiv i neizostavan kadar sa najatraktivnijeg dijela Novog, sa Škvera i ulaza u gradsku luku. On je pratio brojne video zapise, turističke prospekte, razglednice, brošure, lične albume…

Prve tri palme zaposleni u sektoru održavanja zelenila uklonili su još početkom marta prošle godine, nakon čega je na preostalima, da bi opstale, neuspješno vođena borba sa štetnikom.

13 Komentari

 1. Opstina Herceg Novi, objava oglasa:
  Svima zainteresovanima za unistenje i odstranjivanje unistenih palmi i vegetacije u parku ex hotela “Boka” nudimo besplatno clanove opstinske komisije za borbu protiv “surlasa”.

  • Šta se bunite? Pa Katić je, na vaš zahtjev doveo Palmu i to iz Jagodine. Bio je to vrhunac sposobnosti našeg gradonačelnika. Planirali su i Praznik Mimoze u sred ljetne sezone. Možda Katić nije razumio kakve palme trebaju Novome.

   11
  • Dok je godinama sef gradskog zelenila osoba koja je zavrsila POLJOPRIVREDU na Kosovu, dobro je i ovako…
   A nije da nema Novljana koji su zavrsili pejzaznu arhitekturu!

   14
   2
  • Bolje da spavaju i da se nikada ne probude jer kad su budni samo stetu prave. Pa bi se od 3 zemljotresa uspjeli povratiti ali poslije ove lokalne vlasti i ove drzavne zadnjih 30 godina necemo nikada.
   Mrtva trka ko je gori za Herceg Novi bio svih ovih godina.

   14

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code