Oštećeni regionalni cjevovod u Bečićima brzo saniran

Oštećeni regionalni cjevovod u Bečićima brzo saniran

0
Podijeli

Velika količina padavina prouzrokovala je kvar na regionalnom vodovodnom sistemu na Bečićkoj plaži, kojeg je juče iza ponoći registrovala dežurna službe JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“, zahvaljujući SCADA sistemu. Daljinskim upravljanjem automatski je obustavljen transport vode na spornoj dionici regionalnog vodovodnog sistema.

– Tehnička služba Regionalnog vodovoda je obilaskom terena identifikovala tačnu lokaciju kvara i utvrdila da je uzrok izazvan pomjeranjem cjevovoda koji se nalazi na plaži zbog slabe nosivosti terena i izuzetno nepovoljnih vremenskih prilika. To je uzrokovalo naprsnuće spojnice na cjevovodu 700 mm. Sprovedene su aktivnosti na pražnjenju vode iz ugroženog dijela cjevovoda i organizovane eksterne ekipe podrške radi hitne popravke kvara. To je podrazumijevalo značajne zemljane radove, a zatim montažu nove spojnice – saopštili su iz JP.

Picerija i restoran

Tokom noći su na lokaciju kvara dopremljene potrebne građevinske mašine, dok su radovi počeli već u 6:30. Završeni su u rekordnom roku, iako se zahvat odvijao u nepovoljnim vremenskim uslovima,  jakim udarima vjetra i kiše, navode iz Regionalnog vodovoda.

Na ovaj način stvoreni su uslovi da se već u 12 časova uspostavi redovan radni režim i na tom dijelu regionalnog vodovodnog sistema.

– U saradnji sa lokalnim vodovodnim preduzećima  u toku popravke uspostavljen je režim isporuke vode koji je minimizirao uticaj na vodosnabdijevanje građana Tivta i Kotora. Do privremene obustave vodosnabdijevanja područja opštine Budve došlo u naselju Seoce – obavijestili su iz ovog Javnog preduzeća.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code