Početna Društvo Osumnjičeno deset lica za isprave sa lažnim podacima u likvidaciji preduzeća

Osumnjičeno deset lica za isprave sa lažnim podacima u likvidaciji preduzeća

3

Službenici Uprave policije – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije sa službenicima jedinica za suzbijanje privrednog kriminaliteta Centara bezbjednosti Bar, Bijelo Polje i Herceg Novi, u okviru operativne akcije „Evazija”, nadležnim državnim tužiocima u Baru, Bijelom Polju i Herceg Novom podnijeli krivične prijave protiv deset lica.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, pet lica je osumnjičeno da je počinilo pet krivičnih djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja dok je pet osumnjičeno za krivično djelo falsifikovanje službene isprave.

Krivične prijave podnijeli su, između ostalih, protiv osnivača u firmama iz Herceg Novog: R.I. iz firme „Ivović invest“ d.o.o, S.M.P, iz firme „Montemedica“ d.o.o, D.M. iz firme „Milović DM“ d.o.o, A.S. iz Zagreba, sa boravištem u Herceg Novom, iz firme „Celebrus“ d.o.o. , M.P. iz firme „Perović trade“ d.o.o.

Oni su, kako se sumnja, ova krivična djela počinili na način što su u svojstvima osnivača privrednih društava naveli notare da ovjere neistinite izjave u kojima je navedeno da su izmirene sve obaveze koje je su ta privredna društva imala prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi, a zatim su takve izjavu sa neistinitim sadržajem upotrijebili prilikom podnošenja zahtjeva Poreskoj upravi za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije privrednih društava čiji su osnivači, pri čemu pričinjena ukupna šteta prema Budžetu u iznosu od 88.811 eura, saopštili su iz policije.

3 Komentari

 1. Njih deset 88000 hiljada eura ili oko osam hiljada po osobi.
  Po podacima od 25. 02. 2019 po naslovu
  ,,Nova crna lista
  Ukupan dug 200 poreskih dužnika 73,36 miliona eura,,
  Pa jeli se vi to sprdate sa nama.
  Pustite te ljude da žive normalno od njih deset osam se bavilo privatnim poslom iz nužde.
  Ako Vam nešto znaci cijena Instituta je nešto vise od 10 miliona eura.

  13
  1
 2. Situacija u privatnom sektoru je jako loša. Zapravo, dramatična. Svi pokušavamo da se izvučemo iz nevjerovatne situacije, u kojoj ima puno posla, a nema para. Svako ima neki svoj način da pokuša da se iskoprca, ali ovo je dosada najgluplji način za koji sam čuo.

  15

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code