Početna Društvo Otkazana modna revija “Bokeško srce” na tvrđavi Forte Mare

Otkazana modna revija “Bokeško srce” na tvrđavi Forte Mare

0

Od 2016. godine svake posljednje subote jula na hercegnovskoj tvrđavi Forte Mare organizovan je internacionalni modni događaj “Bokeško srce”, ali ove godine zaobiće drevnu kulu i Herceg Novi.

Organizatorka, modna dizajnerka i stilistkinja, Vesna Krivokapić, prije svih restrikcija kulturnih i zabavnih programa u Herceg Novom, odlučila je da ovo ljeto prođe bez “Bokeškog srca”.

– Konsultovala sam se i sa predsjednikom Opštine, Stevanom Katićem, koji me podržao u odluci. Nažalost, ali tako mora biti, jer smo odgovorni i treba da budemo odgovorni za svoju državu, za svoje najblize. U ovim teškim trenucima bilo bi suludo razmišljati o drugačijem postupku – priča za Radio Jadran Krivokapić.

Opstina Herceg Novi je prije proglašenja epidemije korona virusa ove godine prepoznala značaj ovog događaja za kulturnu i turističku ponudu grada, ustupivši boravak za 6 inostranih dizajnera u punom pansionu u Institutu Dr Simo Milošević, te dajući marketinšku i logističku podršku, naglašava Vesna Krivokapić:

– Zaista hvala Opštini i predsjedniku Katiću. Takođe bih poručila svim građanima moje države Crne Gore da bez obzira na sve poduzete mjere države u kojoj živimo ako mi lično kao građni nismo dovoljno odgovorni prema sebi i okolini, onda veoma teško možemo izaći iz ovog lavirinta – ističe Krivokapić.

Ona već 20 godina živi u Kopenhagenu, u jednoj, kako kaže, sretnoj državi od koje je naučila puno toga i svakodneno prenosi svoje umjeće na druge ljude, bar kada je disciplina u pitanju.

-U ovom teškom periodu striktno sam se pridržavala svih pravila koja su sprovedena unutar države. Danska je među prvima u Evropi bila na udaru infekcije korona virusa. Od početka pandemije korona virusa u Danskoj su zabilježena 12.832 slučaja infekcije, izliječeno je 11.817, dok je umrlo 606 osoba. Međutim, poslije četri mjeseca borbe sa virusom u Danskoj danas korona nije glavna tema zahvaljujući disciplini građana. Ponosna sam na ovu državu, a ponasnija bih bila na svoju Crnu Goru na moje kolega koji treba, bez ozbira na olakšavanje situacije, da zaobidju planirane masovnije događaje, te da budu odgovorniji prvenstveno prema sebi i najbližima – navodi Krivokapić.

Kao i mnogima, Vesni veoma teško pada što ovo ljeto neće biti u Crnoj Gori, moraće se zadovoljiti Skandinavskim morem, ali, kako poručuje, “Niđe nebo nije plavo kao iznad Crne Gore”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code