Početna Kultura OTKAZANA PREDSTAVA „OČEVI SU GRADILI“, SJUTRA PREMIJERA OPERE „ĐANI SKIKIĆ“

OTKAZANA PREDSTAVA „OČEVI SU GRADILI“, SJUTRA PREMIJERA OPERE „ĐANI SKIKIĆ“

0

Predstava Borisa Liješevića “Očevi su gradili” CNP-a koja je trebalo da bude izvedena večeras u okviru HAPS-a otkazana je zbog bolesti jednog od glumaca, obavještavaju iz JUK Herceg Festa.

Svi koji su kupili karte mogu da ih vrate na blagajni dvorane “Park”, ili da ih zamijene za premijeru opere “Đani Skikić”, koja će biti “postavljena” sjutra, posljednjeg dana HAPS-a.
Iz CNP-a su otkazivanje obrazložili i činjenicom da bi eventualna glumačka zamjena u ovako kratkom vremenskom roku ugrozila kvalitet predstave, kao i njeno izvođenje. Novi termin igranja predstave biće naknadno dogovoren.
Hercegnovska Opera za završnicu ovogodišnjeg HAPS-a sjutra veče postavlja na scenu komičnu operu Đakoma Pučinija ‘ĐANI SKIKIĆ’ (Gianni Schicci), adaptiranu u savremenom lokalnom kontekstu, u režiji Slađane Vujović.
Muzička direktorka je Mirela Sćasni-Spralja, a prevod i adaptaciju su napravile obje umjetnice. Iza njih je čitav ansambl od 23-oje pjevača, glumaca i drugih stvaralaca iz Boke Kotorske.
Iako je dramski riječ o komediji, ovo djelo je muzički i pjevački veoma kompleksno, a izvođačima postavlja velike izazove. Muzika je bliža savremenom zvuku, nego italijanskom ‘belcanto’ stilu.
U ovom projektu podršku je pružila hercegnovska Muzička škola koja je ustupila na korišćenje instrumente i koncertnu salu za višemjesečne probe, zatim Centar za kulturu Bijela, gdje je korišćena pozornica i OKC iz Meljina, koji je pozvao svoje mlade umjetnike da se priključe projektu.
Premijerno izvođenje opere “ĐANI SKIKIĆ” biće sjutra veče u dvorani Park, od 20.30 h.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code