OTKRIVENO 50 KG SKANKA NA DEBELOM BRIJEGU

OTKRIVENO 50 KG SKANKA NA DEBELOM BRIJEGU

152
0
Podijeli

skank d brijegU zajedničkoj akciji službenika Uprave carina Debeli brijeg i Uprave policije, danas je otkriveno i oduzeto oko 50 kg skanka.
Vanrednom carinskom kontrolom putničkog motornog vozila, albanskih registarskih oznaka, na izlaznom putničkom terminalu Graničnog prijelaza Debeli brijeg, a kojim je upravljao albanski državljanin E.E. i u kojem se na mjestu suvozača nalazila H.S., pronađeno je oko 50 kg skanka. U patosu ispod zadnjih sjedišta pronađeno je ukupno 97 pakovanja suve biljne materije tamnozelene boje za koju se osnovano sumnja da je opojna droga marihuana, tipa skank. Pakovanja su bila oblijepljena svijetlom ljepljivom trakom i spakovana u specijalno šivenom platnu.
Po završetku pregleda, lica, vozilo i droga predati su službenicima Uprave policije.
Službenici Uprave policije sumnjaju da je E.E. imao namjeru da, u noći između 17. i 18. juna 2013. godine, skank prokrijumčari iz Kruje – Republika Albanija za Hrvatsku, preko graničnog prelaza Debeli brijeg, pa onda za Republiku Italiju, kao krajnju destinaciju prodaje ove opojne droge, u čemu su ga policijski i carinski službenici spriječili.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code