Početna Oko nas Tivat Otkazan „P(i)jat od žućenice“ u Tivtu, ali biće manjih programa

Otkazan „P(i)jat od žućenice“ u Tivtu, ali biće manjih programa

1

Poštujući mjere NKT-a, ove godine neće se održati ” P(i)jat od žućenice ”, centralni i najpopularniji program tradicionalne međunarodne gastro manifestacije Žućenica fest, saopšteno je iz Organizacije žena Tivat.Kako je dogovoreno sa predstavnicima opštinske Turističke organizacije i Opštine Tivat, suorganizatorima Žućenica festa, do kraja novembra biće organizovano nekoliko manjih programa sa degustacijom jela od žućenice.

Treba očekivati i program ‘’Još jedna priča” koji će biti posvećen  35 – toj godišnjici osnivanja Organizacije žena Tivat, kao prve nevladine ženske organizacije u Crnoj Gori.

Uz podsjećanje na brojne oblike i sadržaje društvenog angažovanja Tivćanki kroz cijeli XX vijek i prve dvije decenije ovoga vijeka neće izostati ni delicije od žućenice.

Prilika da se uz žućenicu obilježi uspješna borba protiv corona virusa i zahvali predstavnicima kolektiva i institucija u Tivtu koji su doprinijeli ublažavanju posljedici virusa, izolacije i drugih problema sa kojima smo bili sučeni više od dva mjeseca, ukazaće se već za nekoliko dana, najavljuju organizatori.

Susret uz bogati sto jelima od žućenice i njihovim recepturama biće iskorišćen i za foto-filmsku priču koju će ekipa Turističke organizacije plasirati u narednom periodu na svom sajtu i društvenim mrežama pod zajedničkim nazivom „Žućenica fest doma“.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code