OTVOREN 30. NAUTIC SHOW U PORTO MONTENEGRU

OTVOREN 30. NAUTIC SHOW U PORTO MONTENEGRU

0
Podijeli

Nautic304U marini Porto Montenegro u Tivtu prvi put je otvoren šestodnevni sajam nautike, opreme za sport, kamping i rekreeaciju. Zahvaljujući saradnji Jadranskog sajma iz Budve i kompanije Adriatic Marinas  30.jubilarni Nautic show ove godine bilježi rast izlagača, zakupljenih vezova i spoljnog prostora za 70 odsto u odnosu na  prošlu godinu. Organizatori pretenduju  da u narednim godinama Nautic show u Tivtu  postane liderska manifestcaija u nautičkoj industriji na Jadranu.

Na doku 3 marine pravi morski i elitni događaj. Posjetiocima su na dohvat ruke brodice, jedrlice, katamarani, gumeni brodovi, čamci, gliseri, luksuzne jahte, prestižnih svjetskih brendova. Od pristupačnih cijena, od koju hiljadu eura do cifre sa šest nula.

Nautic302U skoro 30 šatora je  ponuda  prateće nautičke industrije: vanbrodski motori, servisi, usluge u marinama, stručni časopisi. Došli su  izlagači iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Srbije i Crne Gore, rekord za jubilej – 30. Nautic show.

Picerija i restoran

– To je sigurno rezultat rada Jadranskog sajma, ali i rezultat rada i verifikacija svega onoga što je postignuto na ovom lokalitetu u okviru Porto Montenegra. Izražavam posebno zadovoljstvo što Tivat ulazi na mapu sajamskih gradova sa najprestižnijom sajamskom manifestacijom, sajmom nautike. To je prilika da vidimo šta se ovoga momenta nudi u svijetu plovila, nautike, ne samo šta nude proizvođači plovila nego i proizvođači opreme. To je i šansa za preduzetne ljude iz Crne Gore -kazao je otvarajući Natic show, predsjendik opštine Tivat, Dragan Kanakaraš.

Nautic30730. Nautic show je  iz Budve preseljen u Tivat. Jadranski sajam i Porto Montenegro uredili su poslovne odnose na duži period.

– Vjerujemo da će ova sajamska manifetscaija biti pozicionirana u regionu i da će postati jedna od osnovnih i najznačajnijih događaja kada je riječ o nautičkoj prezentaciji – istakao je izvršni direktor Jadranskog sajma, Rajko Bujković.

A izvršni direktor Porto Montennegra, Oliver Corlett podsjetio je da je namjera kompanije Adriatic Marinas da Porto Montenegro bude vodeća marina na Mediteranu, kao i da će uz saradnju sa Jadranskim sajmom postići taj cilj.

Na sajmu je 27 komapnija iz 6 zemalja, proizvođača svih kategorija plovila, ali i distributera prateće nautičke opreme. Austrijski „Masterjahting“ predstavio je tri luksuzne jahte:

Nautic305– Postojim 13 godina u Austriji, imam partnere za posao u Crnoj Gori. Očekujem na ovom sajmu dosta konatkata, sa ljudima koji se intersuju za čartere sa našim brodovima, takođe za njihovu kupovinu. Mnogo ljudi nas je posjetilo i tražilo informacije. S obzirom da smo se dosta reklamirali u austrijskim i njemačkim magazinima, kao i naš nastup u Porto Montenegru mnogi su došli da vide ovaj show, marinu Porto Montenegro, Kotor, Budvu i Crnu Goru – priča nam Franz Schillinger, iz „Masteryachting“-a.

Do 6. maja biće organizovano dvobojsko jedrenje, regata krstaša, seminari o jedrenju i sigurnosti na moru, a Jadranski i Zagrebački velesajam potpisaće sjutra sporazum o saradnji.

U okviru ove manifestacija otvorena je i vrijedna izložba 46 tehničkih crteža i fotografija satarih jedrenjaka, barki, jahti i dokumenta, s početka 20. vijeka, pod nazivom „Brodovi koji ponovo plove“.Nautic303Nautic306

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code