Početna Naslovna Otvoren 8. Big game fishing na Škveru: Prijavljene 23 ekipe

Otvoren 8. Big game fishing na Škveru: Prijavljene 23 ekipe

2

Ljubitelji sportskog ribolova, morski vukovi iz Crne Gore, Srbije, Rusije Ukrajine, Švajcarske, okupili su se u Herceg Novom na 8. Međunarodnom Big game fishingu. Kapiteni su prijavili čak 23 ekipe na večerašnjem otvaranju manifestacije u restoranu Jadran. Otisnuće se ujutru u 8 sati brodovima iz Gradske luke na otvoreno more u veliki lov na tune, sabljarke, arbakore, iglane, lampuge i trupove.

Među takmičarima su i dugogodišnji učensici i prijatelji, ne samo ovog elitnog sportsko-zabavnog takmičenja, već i Herceg Novog i Crne Gore: Nebojša Šaponjić, Blagoje Ivetić, dr Milan Colić…

Ipak, ništa ne bi bilo od svega, u poznatim nepoviljnim okolnostima pandemije, da nije bilo upornosti i posvećenosti idejnog tvorca Big gama u Herceg Novom, predsjednika istoimenog kluba, Radojice Raca Gardaševića.

Podrška je opet stigla i od od Saveza za sportski ribilov Crne Gore, čiji je predsjednik Mladen Rostović poželio svim takmičarima da love po fer play-u, da budu aktivni i pobijede:

-Biće lijepi dani, neće biti teško more, hvataju se dobro ribe i želim da zasluženo uzmete nagrade koje puno znače – kazao je Rostović.

Potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Miloš Konjević, otvorio je turnir:

– Ova manifestacija je pored HSF-a u Herceg Novom pobijedila koronu i nadamo se da će ova godina biti uspješno završena. Veliko je zadovoljstvo i čast otvoriti 8. Big game fishing. Želim učesnicima mirno more, da najbolji pobijede, a gostima da uživaju u Novom i Boki kotorskoj – poručio je Konjević, zahvaljujući organizatorima.

Već na ceremoniji, na kojoj su poštovane sve mjere NKT-a, osjetilo se dobro raspoloženje, takmičarski duh učesnika, pasioniranih ljubiteljia mora, sportskog ribolova i druženja. Počelo je i međusobno zadirkivanje, pa se dr Milan Colić našalio da su ove godine uveli nova pravila po kojima će biti eliminisane one ekipe koje ispune kvotu, imputirajući da će to biti posada broda „Bluefin“, Raca Gardaševića.

U svakom slučaju, brodovi će biti na moru 12 milja od obale tri dana i boriće se za prva tri mjesta. U zavisnosti od težine ulova najuspješniji će od organizatora dobiti pehare, a od sponzora – prodavnice ribomaterijala Ankora iz Baošića, vrijedne štapove, kulere i drugu opremu.

Vaganje i bodovanje ulova biće svake večeri od 20 časova, a proglašenje pobjednika u subotu veče.

Prema pravilima takmičenja biće puštena svaka tuna ispod 15 kg, sabljarka ispod 10 kg, trup i arbakor ispod pet kilograma, a ribe poput iglana i lampuge ispod tri kilograma.

Ove godine, će zbog preventivniih mjera izostati takmičenje za djecu u ribanju na Rosama, kao i fešta na Škveru uz besplatno služenje ulova prolaznicima.

2 Komentari

 1. RADIO JADRAN:
  – Završen VII Big game fishing
  – Otvoren 8. Big game fishing
  Jesu li to nove vlasti zabranile rimske brojeve?

  2
  12

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code