Početna Naslovna Otvoren hotel “Ibero star Herceg Novi” u Njivicama, na mjestu stare Rivijere

Otvoren hotel “Ibero star Herceg Novi” u Njivicama, na mjestu stare Rivijere

40

Za manje od godinu, otkako je na javnoj licitaciji kupljen oronuli hotel Rivijera u Njivicama, sa ulaganjem od 17 miliona eura obnovljen je veći dio tog zdanja u suvlasništvu Iberostara i kompanije Montenegro Hotels. Hotel će poslovati pod novim nazivom Ibero star Herceg Novi.

U novom sjaju, na ceremoniji u Njivicama, otvorili su ga večeras premijer Duško Marković i osnivač Grupe Iberostar, Miguel Fluxa Rosello.

Marković je kazao da ovaj hotel predstvalja novu vrijednost u Crnoj Gori i novu mogućnost za radna mjesta, ali i novu viziju Migela Fluksa i njegovu posvećenost Crnoj Gori. Na ovom dijelu obale moramo uraditi mnogo više da bismo imali bolju infrastrukturu, primjetio je premijer.

On je podsjetio da je u posljednje dvije godine Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo 60 dozvola za nove hotele vrijedne 400 miliona eura, te da u Crnoj Gori imamo kapitalne poslove u iznosu od 3 milijarde eura.

“Crnogorski turizam nadmašuje rekord iz 1989. U projektima smo od tri milijarde eura. To nije samo uspjeh Vlade nego i Iberostara i ostalih”, naveo je Marković.

Crnogorski turizam u 2018. bilježi rast od 20 odsto u odnosu na isti period 2017. godine, a Vlada će obezbijediti bolji ambijent za poslovanje, jer imamo resurse i zajedno treba da učinimo ovu zemlju ljepšom a život njenih stanovnika kvalitetnijim, poručio je premijer.

Miguel Fluxa je podsjetio da je Iberostar 10 godina u Crnoj Gori, te da je hotel u Njivicama nešto posebno i nezaboravno. Njegov posao je posao je da čini ljude srećnim i on vejruje da je donio sreću i novim zdanjem u Njivicama.

Već sjutra hotel Ibero satr Hreceg Novi primiće prve goste iz Austrije.

Podrška Vlade dobrom investitoru koji će graditi i hotel sa 5 zvjezdica

Premijer je zahvalio i osnivaču i izvršnom direktoru kompanije Montenegro Hotels Branku Ćupiću, koji je već 2 decenije sa svojom kompanijom prisutan u Crnoj Gori.

– Njegeova kompanija upotpunjuje naš turistički potencijal i ponudu i doprinosi širenju i unapređenju kvaliteta zaista – kazao je Marković i obećao u ime Vlade dalju podršku.

– Crna Gora ima jasnu strategiju razvoja: ubrzan ekonomiski i održiv razvoj. Mi smo to u prethodinih godinu i po pokazali. Pokazali smo da smo sposobni da naše potencijale i vrijednsoti pretvorimo u opšte dobro zemlje i u korist naših građana. Cijela prošla godina bila je posvećena tom naporu. On je rezultirao rastom naše ekonomije od 4,4%, a to je jedna od najvećih stopa rasta u Evropi. Ona je daleko iznad one stope koju smo projektovali našom ekonomskom politikom. Tom rastu značajno je doprinijela naša turistička privreda, jer u prošloj godini učešće turističke privrede u našem BDP je preko 23% – istakao je Marković.

Ne želeći da, kako je rekao bude sebičan i uspjeh pripiše samo Vladi i njenoj administraciji, premijer je kazao da je ovo uspjeh svakog turističkog poslenika u Crnoj Gori, Iberostara, kao i Montenegro hotels grupe, kao i mnogih drugih turističkih kompanija.

Čestitao je na „velikom investicionam uspjehu“ španskom i crnogorskom investitoru i poželio da Crnu Goru učine ljepšim mjestom nego što je sada.

– Crna Gora je jedna od mojih omiljenih zemalja. Prošlo je već 14 godina otkako smo otvorili hotel Belluve sa g-dinom Ćupićem. I za sve te godine naučili smo dosta o ovoj zemlji, ali i mnogo toga unaprijedili i sa srcem sarađivali sa vašom zemljom – ispričao je zvanicama na otvaranju Migule Flux.

On je preko Brana Ćupića na ljetovanju u avgustu prošle godine saznao za priliku da kupi hotel u Njivicama. Hotel danas nema mnogo sličnosti sa onim što je bio u tom periodu, zahvaljujući g-inu Ćupiću, kazao je Flux:

– Ono što je nevjerovatno je ova lokacija, to je raj! Tako nešto nije lako pronaći. Presrećan sam što smo rekonstruisali ovaj hotel. Nastavićemo da tražimo dozvole da napravimo hotel sa 5 zvjezdica, kako bismo stvorili jedan nezaboravan rizort.

On vjeruje da Crna Gora ima mnogo mogućnosti u turizmu, jer to je jedna od najboljih industrija u svijetu. S obzirom da turizam služi da usrećuje ljude, a od toga nema ništa ljepše na svijetu:

– Mi gradimo hotele koji su gotovo na samoj obali, na plažama. Čak i u gradovima, kao što su Nju Jork, Majami, Madrid ili Barselona, uvijek smo na najboljim pozicijama. Riječ je o porodičnom biznisu i dugoročnim ulaganjima, zbog čega ću uložiti napore da u saradnji sa Vladom unapirjedimo kvalitet turističke ponude Crne Gore – obećao je Miguel Fluxa Roseljo, biznismen koji je 581. na Forbsovoj listi, a u Španiji četvrti po bogastvu koje se procjenjuje na 4,4 milijarde eura.

Domaćini su priredili otmeno gala veče za zvanice, među kojima su pored premijera Markovića bili i njegovi sardnici ministri turizma i odživog razvoja, Pavle Radulović i ministarka ekonomije Dragica Sekulić, zatim u ime Opštine Hreceg Novi, potpredsjendnik, Miloš Konjević i savjetnik za investicije, Nenad Vitomirović, brojni turistički privrednici i partneri.

40 Komentari

 1. Ćujte, ovo smo mi napravili za pet mjeseci, boga mu,
  a ovi ga ne mogu okrečiti za godinu.
  TITO.
  Šalu na stranu, hotel je napravljen, put proširen, iz Igala dovedena voda i prvi put u HN podzemni kabl za struju, za manje od pola godine.
  Toliko o “trulom socijalizmu i omraženoj državi”.

  36
 2. Mene na Njivicama zanima nudisticka plaza, a nju nisu spomenuli… Za sve nezadovoljne, nezaposlene, postoji resenje, blokirati put hotelu, dok ne ispostuju narod koji tu zivi i njihove poterbe, zaposljavanje, itd.

  25
  5
 3. Do juce smo kukali kako nemamo reprezentativnih hotela, a kada bi neko zapoceo izgradnju novog ili obnavljanje postojeceg, onda bi poceli komentari “okle mu pare, zatvorice nam put do plaze, nece nam dati na plazu” itd. Sinoc Njivicani nijesu mogli da koriste auta jedno dvije ure. Grehota bozja! Da nije bilo feste i blokaze ceste, ubili bi se vozeci do Igala i nazad.Policija nije propustila vozilo sa bolesnim osobama zbog “privatne zurke”? Koga lazete?Recite koga bolesnog nijesu propustili. Kad premijer nase drzave dodje da uvelica festu onda je to “privatna zurka”. Zbilja nesuvisli i zlobni komentari.

  37
  37
  • Imali smo Rivieru, Tamaris, Igalo,Park,Plažu,Toplu,Centar,Hotel Boku,Delfin,Motel Dubravu, Vinograde,Boriće…još uvijek samo krečimo.

   48
   5
  • Trebao je Markovic da proseta kroz Njivice, lagano medju narod (pa da i poprica sa mjestanima usput), to bi bio pravi potez a ne blokada cijele zone kao da je dosao Tramp!

   42
   7
  • Kako je g-din Filip Vujanovic u Njivicama po mjesec dana boravi bez ikakvog obezbjedjenja i seta ulicom sam neznam cemu sinoc toliko opsadno stanje u Njivicama a siguran sam da g-din Markovic nije ni znao sta policija radi i “koga” čuva

   37
   1
 4. Navodno se otvara stari hotel u Herceg Novom bez prisustva Presjednika Skupstine i Opstine pa dokle te podjele idu ako nijesi za DPS sjedi kuci.

  30
  11
 5. Da sam proklet, ali stidim se sve više što sam Novljanin. Ovakva retrogradna i zlurada razmišljanja, ovakav nedostatak želje da vidiš dalje od svog nosa, ovoliko huljenja!!!! Poslije svega , Užas. Znate li vi što Ibero star predstavlja , znate li vi koga smo konačno dobili u gradu jada za investitora???? Pa vama ne bi valjao ni da vam napravi novi put vazdušni, jer ste postojeći nagrdili nasadivši zidove i kuće na njega. Tužno!

  53
  19
  • Imali smo Rivieru, Tamaris, Igalo,Park,Plažu,Toplu,Centar,Hotel Boku,Delfin,Motel Dubravu, Vinograde,Boriće…još uvijek samo krečimo.

   32
   6
  • Za Mir s narodom:
   Niko u Njivicama nije”posadio” kuću ni zid do samog puta, ,već su svi svoju zemlju DALI do zidova i kuća da bi se napravio put za isti taj hotel kada je izgrađen

   33
   8
  • Kaže lik ‘koga smo konačno dobili u gradu jada za investitora’. Ma koji Ibero star čovječe? Partnerstvo s Montenegro Hotels koja će da vedri i oblači i koja nastavlja dobro poznatu praksu eksploatacije jeftine radne snage i bahatog ophođenja prema okruženju u koje su došli. Njivičani su to najbolje osjetili već prvog dana. A to je tek početak

   15
   2
 6. Hotel u Njivicama je izgradjen prije vise od 40 godina parama radnika Boke koji su zbog buducnosti i razvoja turizma uvjek imali male plate tako da nevidim sta su to otvarali sinoc,a ni gdje su ulozene tolike pare???Hotel je do prije nekoliko radio.Pa normalno je i kuci svake godine ponesto ulazemo obnavljamo ali to dizati na nivo…Otvaranje novog hotela,da nije tragicno bilo bi smjesno!!!

  51
  10
 7. Ljudi moji živimo čitav život tu generacijama i doživite da vam službdno lice kaže nemožete kolima da prođete otvara se hotel a put uzet od vaše zemlje ovo je poniženje za sve mještane sutra treba mi da zatvorimo put i da gosti hotela nemogu proći . Šta bi tada bilo

  47
  12
 8. Tema za ovaj portal – kako je teklo zapošljavanje; koliko među kadrovima ima stanovnika Novog a koliko uvezenih iz okolnih država pa čak i Azije; da li je ostao neko od prethodnih radnika; zašto mnogi Novljani s odličnim referencama nisu dobili mogućnost ni da budu pozvani na intervju.. ; plate u hotelu… i zašto su primanja tabu tema u privrednoj grani od koje živimo

  53
  4
  • Bio je javni oglas ali nema 300 radnih mjesta za menagera :(, ko jos radi kao sobaric, kuvar ili konobar, kome jos trebaju takva mjesta. Ajmo svi u menagere.

   10
   7
   • Mario, ne zamazuj jeftinom retorikom. Zna se kako se dijele te menadžerske funkcije (partijske i slične konekcije) i zna se da je poslodavcu daleko isplativije zaposliti neku bjedu iz regiona uz grupni smještaj i hranu da se ne baci nego da se bakće s radnikom koji ovdje treba da živi od plate koju mu nudi za taj krvavi rad

    Što se tiće ‘ponižavajućih pozicija’ , budi siguran ukoliko bi primanja bila kao u drugim Ibero star hotelima u EU, ne boj se, potrčale bi i opštinarke da rade drugu smjenu kao sobarice.

    Dakle, visina plata i nepoštovanje zakonom definisanih radničkih prava je nešto što trebaš imati na umu prije takvih izjava na račun radnika u turizmu

    15
    1
    • Na Birou rada govore da svjetska statistika kaže da je 85% radne snage u turizmu – radna snaga sa zavrsenom SREDNJOM SKOLOM. I da godinama prosljedjuju te podatke Ministarstvu prosvjete ne bi li uticala na viskoskolske ustanove da prestanu da stvaraju rijeke menadzera u turizmu koji ne mogu da se zaposle nakon fakulteta.
     Drugo….cijena rada je toliko niska da postoji samo jedna riječ za položaj radnika u CG – obespravljeni. Sezona i povecana zarada vazi samo za vlasnike, dok za radnike, sezona znači najstrašnije riljanje bez dana odmora po velikim vrucinama. Pa ko je lud da radi u takvim uslovima? Ja svakako nisam. Uskoro e ipak morat da mjenjaju uslove rada jer ne mogu da nadju radnike. Do sada bi iz Bosne doveli začas radnike, ali sada to nisu u mogucnosti jer Bosanci odlaze za Njemacku u velikom broju i u organizaciji države. Prošle godine su ugostitelji iz Novog imali otvorene konkurse tokom cijele sezone ali bezuspješno jer radnike nisu imali. Vidjecemo hoce li ove godine dati slobodne dane, normalno radno vrijeme i platu.

  • Hotel je bio ruina, jer je dvije godine bio zatvoren. Kompetno je renoviran, sem jedne zgrade koja ce se rusiti i graditi iznova. Novi put itd. Mozda i prebaci projektovani iznos.

   4
   9
 9. Sta se ono desavanja sinoć po Igalu.Koje opsadno stanje,sacuvaj Bože! Za Njivice nije se moglo skoro dva ipo sata,a razlog otvaranje hotela.Pa to u svijetu niđe nema,kukala nam majka! Sta se radi ovom narodu! Sa bebom u autu i starom zenom ,ljudi su cekali,u autu po ovom zapari!!!! Vrlo ružno i neprimjereno!!!!!!

  57
  9
 10. Sramota za ono sto se sinoc desavalo blokada puta samo vozila koja policija pusti ( privatna ne službena ) su mogla da udju u Njivice a mjestani u kolonu polako pješke put doma. Bolji je bio izgleda onaj jevrej sto je uteko no ovi novi. Oni kad su otvarali hotel pozvali su sve mjestane na otvaranje a ovo sinoc je bila privatna zurka pod prismotrom policije koja je obezbjedjivala koktel party. Ovo sinoc je bilo maltretiranje gradjana i uskracivanje njihovih prava na slobodu kretanja. Ovo je JAVNI put a ne privatni gospodo iz vlade i policije. Da li ce neko da odgovara za sinoćnje maltretiranje gradjana i mjestana Njivica……

  106
  14
 11. Gospodo draga vi zbog PRIVATNE zurke zatvarate jedini put do Njivica uz podrsku policije zabranjujete mjestanima da ulaze kolima jedino su mogla proc privatna vozila koja je samo MUP imao spisak i propustao a mi mjestani klapcite pjeske. Ni bolesni ni starije osobe ni mala djeca svu lagano pjeske. A ” GOSPODA” (sa posebni potrebama ?) uz pratnju policije na koktel sram vas i stid bilo.

  80
  14
 12. Sve je to divno… ali da li ce moci da se udje na plazu hotela i po kojoj cijeni! Da li cemo ostati bez najbolje plaze u HN? Sta je sa nudistickom plazom?

  42
  11

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code