Početna Društvo Otvoren konkurs za kupovinu 36 stanova za raseljena i izbjegla lica u...

Otvoren konkurs za kupovinu 36 stanova za raseljena i izbjegla lica u Herceg Novom

1

Uprava javnih radova raspisala je javni poziv za prikupljanje ponuda za kupovinu 36 gotovih stanova na području opštine Herceg Novi, u okviru Regionalnog stambenog programa i Programa stambenog zbrinjavanja više kategorija raseljenih lica i izbjeglica u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Uprave, rok za dostavljanje ponuda je 22. april ove godine, a procijenjena vrijednost kupovine stanova je 953.470 eura.  U pozivu mogu da učestvuju fizička i pravna lica.

„Regionalni program trajnih rješenja za izbjeglice i raseljena lica“, poznat kao „Regionalni stambeni projekat“ (RHP) zajednička je inicijativa Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

– Cilj inicijative je da se doprinese rješavanju stanja dugotrajnog raseljenja najranjivijih kategorija izbjeglica i raseljenih lica nakon perioda od 1991 – 1995. godine, a procjenjuje se da će program dostići vrijednost od 584 miliona eura – navodi se u saopštenju.

U Crnoj Gori ciljnu grupu RHP programa predstavlja 1.777 domaćinstava, odnosno 6.063 osobe, kojima će biti obezbijeđena trajna stambena rješenja kroz lokalnu integraciju u njihovim mjestima raseljenja.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code