Otvoren konkurs za studenstke stipendije Opštine Herceg Novi

Otvoren konkurs za studenstke stipendije Opštine Herceg Novi

0
Podijeli

Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport Opštine Herceg Novi objavio je Konkurs za dodjelu studentskih stipendija za studijsku 2017/18. godinu i poziva sve studente koji ispunjavaju uslove da se prijave. Podnošenje zahtjeva trajaće do 19. oktobra. Neblagovremeno podnijeti zahtjevi neće se razmatrati.

Prema Odluci o stipendiranju studenata poslije završene prve godine studija, pravo na stipendiju mogu da ostvare studenti koji imaju status redovnih studenata u javnim ustanovama visokog obrazovanja koje imaju svojstvo registrovanih licenciranih ustanova Ministarstva prosvjete Crne Gore i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a imaju prebivalište u opštini Herceg-Novi.

Picerija i restoran

Redovni studenti po Odluci mogu da ostvare pravo na stipendiju ako su na prethodnoj godini studija položili sve ispite predviđene planom i programom za tu godinu sa prosječnom ocjenom iznad 8,5 i nemaju obnovljenu godinu tokom studija.

Korisnik studentske stipendije obavezuje se da ukoliko mu bude obezbjeđeno zaposlenje na području opštine Herceg-Novi u sektoru javnih preduzeća, opštinskih organa uprave, radi onoliko vremena koliko je primao stipendiju.

Ukoliko stipendista ne prihvati obavezu iz Rješenja o dodjeli stipendije obavezuje se da vrati primljenu stipendiju u punom iznosu, nakon zaposlenja, u vremenu za koje je i primao stipendiju.

Kandidati koji konkurišu za dodjelu stipendije uz prijavu na konkurs prilažu: uvjerenje Sekretarijatu za društvene djelatnosti i sport koje student preuzima sa sajta Opštine Herceg Novi (www.hercegnovi.me/downloads/obrasci/Ob20104.pdf ),  zahtjev Sekretarijatu za društvene djelatnosti i sport, koji student preuzima sa sajta Opštine Herceg Novi (www.hercegnovi.me/downloads/obrasci/Ob20105.pdf ) i potvrdu o prebivalištu.

Zahtjev sa kompletnom dokumentacijom predaje se lično u Građanskom birou Opštine Herceg Novi ili se dostavlja na adresu: Opština Herceg-Novi, Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport, Trg Maršala Tita br.2, Herceg Novi.

Tekst Konkursa može se pogledati i preuzeti na sajtu Opštine.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code