Početna Društvo Otvoren novi plato i javna garaža ispred zgrade Opštine Herceg Novi

Otvoren novi plato i javna garaža ispred zgrade Opštine Herceg Novi

47

Predsjednik Opštine Herceg Novog Stevan Katić svečano je otvorio novi plato i javnu garažu ispred zgrade Opštine koji
se prostiru na više od 6700 metara kvadratnih. Javna garaža je, umjesto prvobitno planiranih 125, dobila 180 parking mjesta, uz osam rezervisanih za lica sa invaliditetom.

Foto: Mediabiro

Vrijednost izgradnje ovog velelepnog objekta započetog u martu 2020. godine koštala je građane Herceg Novog 3,9 miliona eura, a dobijen je jedan izuzetno reprezentativan objekat koji ne narušava urbanističku cijelinu i u mnogome doprinosi kvalitetu života u centru grada, prenosi Mediabiro.

Katić je kazao da je prostor ispred Opštine Herceg Novi,
koji je do prije dvije godine bio nedovoljno iskorišćen i simbolizovao neko drugo, prošlo vrijeme te da je konačno postao funkcionalan i dobio moderno ruho, kakvo priliči gradu koji se ubrzano kreće putem razvoja.

“Ovaj objekat, koji je ujedno jedna od najvećih investicija u posljednjih 30 godina finansirana direktno preko budžeta Opštine, simboliše ambiciju i težnju da podignemo standard i kvalitet života u Herceg Novom. On predstavlja profesionalizam i uspjeh, ali i hrabrost. U ekonomski najtežem periodu 21. vijeka, ne samo u Crnoj Gori već i u cijelom svijetu, učinili smo gotovo nemoguće – nismo zapostavili potrebe građana i gostiju Herceg Novog, niti zanemarili težnju za opštim napretkom i boljitkom.

Foto: Mediabiro

Pokazali smo da uz stručnost i posvećenost zajedno možemo realizovati projekte od višedecenijskog značaja, u korist svih vas koji živite ovdje ili posjećujete Herceg Novi, a u čijim će benefitima uživati mnoge generacije za nama”, kazao je on.

Istakao je da će javna garaža biti od koristi svima – olakšaće pristup i boravak u centru grada, bilo da ste mještanin ili posjetilac Herceg Novog. U velikoj mjeri biće rasterećen mirujući saobraćaj, vrijeme traženja parkinga biće skraćeno, što će omogućiti veću mobilnost građana – već od sjutra.

“Uvjeren sam da će ovaj plato biti mjesto okupljanja, druženja i
razmjene iskustava, mjesto na kojem ćemo vidjeti mnoge kulturne programe i događaje od važnosti za grad. Oplemenjena maslinom, magnolijom i mediteranskim borom, kao i raznovrsnim zelenilom, vjerujem da će, kako vrijeme bude prolazilo, estetska vrijednost ove lokacije rasti, a mi biti svjedoci stvaranja nove vizure centra grada. Na ovom platou nastaće neke od najljepših uspomena, sentimentalno i vizuelno, kako za vas koji živite ovdje, tako i za sve one koji budu boravili u našem gradu”, poručuje Katić.

Zahvalio je glavnom izvođaču radova, kompaniji Briv Construction, koji su, kaže, zajedno sa svim ostalim podizvođačima za realativno kratko vrijeme završili ovaj objekat, i time se pokazali kao izuzetno kvalitetni partneri Opštine Herceg Novi.

“Isto tako zahvalnost dugujemo i glavnom projektantu, gospodinu
Branislavu Gregoviću koji je uradio ovaj izuzetan projekat, kao i
nadzornom organu Institutu za građevinarstvo, na čelu sa našim
sugrađaninom prof. dr Duškom Lučićem, koji su ispratili i nadzirali
radove od samog početka. Zahvaljujem i svim mojim saradnicima, kao i komunalnim preduzećima, koji su dali svoj puni doprinos u realizaciji ove investicije, a posebno Vladu Velašu i Batu Vidakoviću, koji su dinamiku radova i sve ostale procedure pratili na dnevnom nivou ispred investitora Opštine Herceg Novi. Naglasiću i da ovaj projekat predstavlja početak novog investicionog ciklusa. Želimo da gradimo, stvaramo i omogućimo nove prilike, da pozitivno utičemo na sve sfere života u Herceg Novom – infrastrukturno, kulturno i ekonomski”, ističe
Katić.

Herceg Novi, smatra, zaslužuje da postane epicentar progresa cijele zemlje.

“Odlučni smo da realizacijom svakog novog projekta služimo na primjer u zemlji i šire. Na ovome nećemo stati, to je moje lično obećanje svim Novljankama i Novljanima. Drago mi je da se večerašnje svečano otvaranje javne garaže i platoa dešava upravo 13. jula, na Dan državnosti naše zemlje. Koristim priliku da svim građanima Crne Gore, u svoje lično i ime Opštine Herceg Novi, čestitam ovaj praznik, uz želju da slobodu koju danas imamo i osjećamo iskoristimo na najbolji mogući način – da radimo
i beskompromisno se borimo za bolje sjutra, da istrajemo u svakom izazovu, i konačno, ostavimo vrijedna djela po kojima će nas pokoljenja pamtiti”, zaključuje on.

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović kazao je kako ga uvijek raduje kada se presijecaju crvene vrpce naglašavajući da Herceg Novi i cjelokupnu Boku doživljeva kao jedan integralni prostor.

On se nada da će iskustva iz Herceg Novog ubrzo prenijeti u Tivat.

“Ja sam zagovornik zajedničkih infrastrukturnih projekata na nivou Boke. Sve četiri opštine Boke imaju zajednički problem a to je saobraćajna infrastruktura, tako da smatram da ćemo u narednom periodu morati što prisnije da sarađujemo kako bi sve te probleme zajedno rješavali”, naglašava Komnenović.

Predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Ivan Otović rekao je da je otvaranje javne garaže i platoa velika stvar kako za sugrađane tako i za one koji posjećuju grad.

Posebno je naglasio da Herceg Novi ima veliki problem sa parkiranjem te da će se izgradnjom garaže taj problem u velikoj mjeri riješiti.

Sekretar Sekretarijata za prostorni plan i izgradnju Vladislav Velaš
takođe je naglasio da je realizacija ovog projekta bitna stvar, naročito sa aspekta parkiranja.

“Benefite ovog objekta ćemo vrlo brzo svi osjetiti”, poručio je on.

Vd direktora Uprave javnih radova Boro Lučić rekao je da je otvaranje novog platoa i garaže dokaz da može da se uradi nešto da je lijepo a da je ujedno i kapitalno.

“Siguran sam da ovo neće biti jedini projekat koji je uradilo
rukovodstvo Opštine a mislim da su i investitori počeli da prepoznaju Herceg Novi kao grad u koji treba da se ulaže”, istakao je on.

 

 

47 Komentari

 1. Kако то да су натписи на поду гараже написани на латиници, и то још крупним словима? Ја сам шокиран! То је дискриминација већинског српског живља у Херцег Новом! Да се та грешка под хитно исправи, а одговорни позове на информациони разговор.

  7
  36
  • A pošteni narod i istinske patriote ove zemlje su više nego šokirani, bljuvotinama i mržni koju sijete vi “srpsko življe”. Ovakvi i slični komentari zaslužuju urgentno pozivanje na informativne razvogovore a ne “greška” koju navodite ovdje. Umjesto da poštujete državu u kojoj živite i koja vam daje hljeb vi se bavite ovakvim bljuvotinama. Sramno!

   15
   10
   • Fino nam daje hljeb,evo ne znamo sta cemo s viskom istog!!!!Radimo ko crnci za mizerne plate,a hijerarhija se baskari po vilama I stanovima kupljenim s base grbace.Imali pa nemali.

    8
    4
   • Видно је да си из неког краја у коме људи појма немају шта је то шкерца. На Општини и гаражи су натписи на ћирилици па је шокирајуће да су под гараже препустили латиници!

    7
    4
 2. Da li su projektom u garaži predviđeni priključci za punjače litijumskih akumulatora elektro-automobila? Da li su postavljeni kablovi za njihovo naknadno priključivanje? Ili će poreske platiše Herceg Novog naknadno finansirati projekat, raskopavanje i svu tu skupu opremu koju neće moći koristiti baš kao ni samu garažu? Očekivalo bi se da Skupština Opštine razmisli i raspravi o problemu koji će kroz koju godinu nastati omasovljenjem elektro-automobila. To je prioritetni zadatak isto koliko i most preko Veriga. Slabo ko će ići preko njega ako nema gdje da napuni akumulator – automobili sa motorima na unutrašnje sagorijevanje će 2035. god. ionako biti zabranjeni. Ja vjerujem i još prije.

  15
  3
 3. Kladim se da Jagodina ima bolju garažu, i to sa pogledom na Panonsko more! Nego, kako to da na platou nije bio ražanj na kome se pekao vo?

  16
  15
 4. najbitnije je da ce to ruglo ostati tu da uci nove generacije kako se unistava i voli svoj grad a plato ce vec postati kafana,ne brinite za to

  32
  8
 5. Čestitke na svemu učinjenom ali Kolektor čeka i opominje nesnosnim smradom duž cijele obale. Pola obale je na sistemu ,,,septička jama ” pa drenaža do potočića, puteljka, kanala,žbunja , magistrale,tudje livade ,cisterne od 5 kubika i td.Dsjte se uozbiljite i završite taj naj hitniji posao ili će nas preplaviti fekalije.

  42
  1
 6. Venecija je zabranila velikim kruzerima ulaz u Veneciju. Šta je sa tim turizmom koji Boki donosi samo smeće?
  Šta je sa bušotinom za naftu kraj CG Primorja? Kome to treba, Evropa i razvijeni svijet ionako bježi od fosilnih goriva. Dok oni eventualno nađu naftu, dovedu platformu i krenu sa eksploatacijom, Evropa će izaći iz ere automobila sa motorom na unutrašnje sagorjevanje. Ta buüotina nam mo#e samo uniütiti turizam!
  Kada bi svako dao par eura da se gradonačelniki kupi novi elektro-auto, možda bi se zauzeo oko ovog krucijalnog problema. A možda i ne bi, Srbi navijaju za Ruse i njihovu naftu…

  21
  10
  • A sto tebi to pravi problem sto tamo negdje na drugi kraj države, na vise desetina kilometara od obale neko trazi naftu? Sta ti imas s tim? Sta se tebe tice to?! I ti kruzeri mnogima donose zaradu i promet i korist. Mnogi su angazovani po raznim osnovima, samo zbog kruzera, na razlicitim poslovima. Kakvo to ti smece imas.od kruzera? Sta ti smeta? Kukas kao neka mrtva baba…

   8
   6
   • Mrtva baba je još uvijek inteligentnija od tebe – ćuti i ne lupeta gluposti! Vidi se da si odrastao u nekoj …i dok ti nije jasno koliko je “više destina kilometara od obale” veoma blizu crnogorskog primorja i Boke kada pukne cijev i iz bušotine pokulja nafta.

    3
    2
 7. Bravo, sledeci izbori podrška demokratama kao i licno Katicu… Grad očigledno je svih nas… Nikako srpska enklava ili nesto takvo… Red i zakon tako treba, bravo

  15
  61
 8. Mislim da nije tacno
  3.90o.000
  Nego je 5.000.000
  Treba pitat Vlada Mracevica bivseg savjetnika
  Dejana Mandica Presjednik
  Sad obadva rade za Ybriv

  52
  3
 9. Drago mi je da se nesto radi kod nas.
  Ali , imam dva pitanja : Da li je istina da se ukida parking od Opstine do kafica Bife Beograd? (Da li uopste moguce da neko razmislja o tome, kad smo u deficitu parkinga)
  Da li je istina da svoja parking mjesta u garazi ima jedno 100 zaposlenih u Opstini? Hvala, sve najbolje

  57
  3
  • Neverujem da ima iskreno toliko kola od ljudi koji rade u opstini, i koji dolaze na posao kolima.
   I da je tako ostaje jos 80 mesta sto ce opet rasteretiti ulicu, jer da krenemo logikom da je onaj stsri parking primao oko 60 auta mozemo doci do nekog broja opztinskih vozila (ljudi koji rade u opstini).
   Rasteretice se ulica sto je svakako za pohvalu, ovakve dve garaze zavrsavaju posao u HN u sezoni.

   6
   24
   • Jedva cekam da pocnu pljuskovi , da vam
    Zatreba nesto na trg ili u grad… pa, lijepo ostavite kola u garazu… i pokisnete kao mis ! Ne pravdaj ovu glupost sto uradise, kad se ne moze opravdat.

    20
    4
 10. Parking od 180 mjesta ce u velikoj mjeri rjesiti problem parkiranja i kuzvi ajde moji opstinari pa nismo m8 lud narod nece rjesiti nista samo ce vama auto biti u hladovinu drugo nista

  60
  6
 11. Zasto ste svi bez maske a propagirate i govorite drugima da nose masku i drze distancu. Eeeee narode nek vam rade svasta kad za bolje i nijeste.

  39
  4
 12. Kad se otplati 3.9miliona onda je to uspjeh(prije neki dan na RJ je bilo da kosta 3.2miliona).Kapitalna inv. koliko zaposljava nezaposlenih sa biroa ili je samo namicanje novcai kafic za prijatelje. Jeste garaza ok ali ne treba biti licemjeran toliko i ponavljati kao da je to svjetsko cudo u gradu u kome ne znamo sto cemo od problema.

  43
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code