Otvoren tender za zakup dijela Luke Škver, Marine Zelenika, Solia i Ostrva...

Otvoren tender za zakup dijela Luke Škver, Marine Zelenika, Solia i Ostrva Sveti Nikola

5
Podijeli

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore objavilo je Poziv za javno nadmetanje za zakup/korišćenje dijela akvatorijuma Luke Škver i Marine Zelenika u opštini Herceg Novi, pristaništa i komercijalnog privezišta Solila u opštini Tivat i pristaništa i privezišta Ostrvo Sveti Nikola u opštini Budva.

Dio Luke Škver obuhvata akvatorijum ukupne površine 7.830 m2 sa namjenom pristaništa i privezište za jedrilice. Početna cijena godišnjeg zakupa iznosi 15.268,50 €.

Picerija i restoran

Izgrađena obala sa pripadajućim akvatorijumom, na lokaciji Marine Zelenika, obuhvata kopno ukupne površine 4.170 m2 sa operativnom obalom dužine 48 m i pripadajući akvatorijum površine 2400 m2. Namjena lokacije je pristanište, komercijalno privezište i suvi vez, a početna cijena godišnjeg zakupa iznosi 19.710,00 €.

Lokacije se daju na korišćenje do kraja godine, uz mogućnost produženja za jednu godinu.

Poziv za javno nadmetanje za zakup objekata obalne infrastrukture traje do 31. jula do 16 sati.

Izmjenom i dopunoma Plana objekata privremenog karaktera za period 2016.-2018. godine, između ostalih, predviđene su i ove 4 lokacije za organizovanje sezonskih pristaništa i privezišta na postojećim objektima obalne infrastrukture. Time je ispunjen prvi preduslov za izdavanje odobrenja za rad nadležnih organa.

– Ovim Javnim pozivom se obezbjeđuju pretpostavke za zakonito dobijanje zakupaca lokacija – objekata, izdavanje odobrenja za organizovanje planiranih namjena na tim objektima, što znači obezbjeđenje preduslova za legalno funkcionisanje objekata obalne infrastrukture i legalan rad privrednih subjekata koji na njima obavljaju djelatnosti –navode iz Morskog dobra.

Naredne nedjelje, Javno preduzeće objaviće i Poziv za javno nadmetanje za davanje u zakup akvatorijuma Luke Zelenika sidrišta u opštini Herceg Novi i komercijalnog pristaništa Glavati, u naselju Prčanj u opštini Kotor.

5 Komentari

 1. I mi i grad pripadamo ovoj državi koja zna što radi i zašto,a ko je zlomislen vrlo teško ili nikad ne mijenja smjer misli,na njegovu žalost.

  1
  8
 2. Znaci do sad niko nije legalno poslovao sa “gradskom lukom Škver” nego će to tek sad moći onaj koji uplati ovaj nazovi “harač” za ništa? Perfidan pokušaj centralizacije onoga što pripada gradu i nikom više…

  9
  6
  • Ne lupaj o stvarima o kojima pojma nemaš.Oćeš da kažeš da je Opština Herceg Novi u nekih 13 godina rada nelegalno poslovala,a svo to vrijeme bila zakonski koncesionar Luke Škver.Luka je uzimana na koncesiju u ime Opštine uvjek na koncesiji-zakupu od strane morskog dobra i lukom su upravljali i stara i nova vlast ili ko više voli pozicija i opozicija.
   Informiši se ubuduće prije nego napišeš nešto poput tvog posta.Svaki zakup traje određeno vrijeme stim da je ranije luka Škver davana od strane morskog dobra ako se ne veram na period od četri godine što su novom ponudom izmjenili.

   8
   1

Ostavite komentar

*

code