Početna Društvo Otvorena 42. Izložba cvijeća: Biljke rađaju ljubav

Otvorena 42. Izložba cvijeća: Biljke rađaju ljubav

6

U hotelu Vojvodina otvorena je tradicionalna trodnevna cvijetna manifestacija-izložba cvijeća, kao uvertira u programe prvog vikenda 51. Praznika mimoze.

Izložbu koja je okupila oko 50 izlagača sadnica i lukovica cvijeća, ali i raznih rukotvorina-ručnih radova, umjetnina, ljekovitog bilja, otvorila je književnica i slikarka Snežana Vukićević Čvoro.

Prisjetila se djetinjstva i trenutka kada je majka prvi put dovela na izložbu cvijeća, u istom prostoru, koja je tada ostavila neizbrisiv utisak, naročito zbog aranžmana od karanfila na ulazu u hotel.

„Kada govorimo o izložbi i biljkama, čovjek ima jedan veliki dar – da umnoži prirodu i biljke i da bude kreativan u svemu tome. Iz svega toga rađa se ljubav koja opet rađa ljubav i dobro. Tako da ovaj rasadnik biljaka i maštovite kreacije izložbe, vidim kao način da zajedno doživimo svijet bolje i ljepše“, kazala je Vukićević Čvoro.

Cvijeće je motiv umjetništvu kako u slikarstvu tako i poeziji, navela je Čvoro. Tako su slikarski velikani, Klod Mone imao svoj cvijećnjak, a Van God je nacrtao čuvene suncokrete. Snežana je, pak, ove godine izložila akvarel sa buketom ruža. Posjetiocima je poručila:

„Želim vam svima da sa ove izložbe ponesete za bašte i domove, ili ljude koje volite, biljku, cvijet ili sjećanje na izložbu kao nešto lijepo, kao nešto što bi trebalo da posluži svima nama kao primjer kako treba živjeti i razvijati ljubav i prirodu u našem gradu“,kazala je Čvoro.

U ime organizatora, Jovanka Matković, podsjetila je da su otvaranje izložbe omogućili Opština i TO, kao i Herceg fest, da ima dosta izlagača i posjetilaca, a mališani JPU Naša radost uljepšali su otvaranje

Radno vrijeme izložbe je od 9 – 19 h, biće zatvorena u nedjelju.

6 Komentari

 1. Ovo je stvarno ruglo od izlozbe.Svega ima samo cvijeca nema.Kad vidite da nesto ne ide prekinite sa tim,ili ga dajte nekome drugome da organizuje.Pa vise ima cvijeca i aranzmana u jednu mslo bolje snabdjevenu cvijecaru nego na vasu izlozbu.

  5
  1
 2. Osramotismo se sa ovom izlozbom. Ima li ko da ovu organizaciju izlozbe da nekom a ne jednoj osobi koja samo pokupi pare po kvadratu prostora i ko se prijavi dobro dosao, koga nema bez njega mozemo. Sramota, vise ima stanova sa kojekakvim stvarima a najmanje sa cvijecem. I to nazvati izlozbom cvijeca… Tonemo…

  8
  2
 3. Ovo ruglo nazvati izlozbom cvijeca praznika mimoze, svetogrdje.
  Pogledajte slike kako je to nekad izgledalo. Danas izgleda kao dva prosjecna beogradska standa sa cvijecem, pored Filozofskog fakulteta…

  14
  4
 4. Bravo majstori!
  Od nekadašnjih izložbi spektakularnih cvijetnih aranžmana iz Holandije, Italije i drugih zemalja u Hotelu Topla, napredovali smo do seoskog vašara na par tezgi sa đinđuvama. Vjerovatno će opštinari i ovo proglasiti najuspješnijim praznikom u istoriji čovječanstva. Mada, kad razmislim, možda ni oni nisu krivi. Oni, kukavci i ne znaju za bolje. Krivi su oni koji su ih izabrali da nas sve zajedno vode u propast.

  14
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code