OTVORENA “AZMONT AKADEMIJA” U BIJELOM POLJU S 1200 PRIJAVLJENIH ZANATLIJA

OTVORENA “AZMONT AKADEMIJA” U BIJELOM POLJU S 1200 PRIJAVLJENIH ZANATLIJA

148
0
Podijeli

U Bijelom Polju je otvoren dugonajavljivani Centar za obuku nezaposlenih lica „Azmont akademija”, uz prisustvo predstavnika Vlade i kompanije Azmont Investments.

Preko 1.200 prijavljenih kandidata sticaće u narednim mjesecima znanja u tesarskim, zidarskim, vodoinstalaterskim i drugim građevinskim specijalnostima, bazirana na međunarodnim iskustvima. Izgradnja Azmont akademije dio je programa korporativne društvene odgovornosti ove kompanije, a ukupna investicija tokom naredne tri godine iznosiće oko 2 miliona eura.
Akademiju su otvorili gradonačelnik Bijelog Polja Aleksandar Žurić, ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković, ministar finansija Radoje Žugić i izvršni direktor Portonovi projekta, James Wilson.
“Azmont akademija pomoći će da brojne porodice sa sjevera riješe egzistencijalna pitanja. Ovo je i siguran način za smanjenje nezaposlenosti”, saopštio je Aleksandar Žurić.
Ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković ocijenio je otvaranje akademije kao drugačiji pristup rješavanju nezaposlenosti.
“Centar za obuku u Bijelom Polju daće na dugi rok značajne rezultate, kao i sama investicija u Kumboru” – kazao je Bošković i pozvao druge investitore da pojačaju segment socijalne odgovornosti, poput kompanije Azmont Investements.
Ministar finansija Radoje Žugić kazao je da će Azmont akademija imati neprocjenjivi značaj za dalji ekonomski razvoj Crne Gore:
“Ulaganje u znanje se višestruko isplati, a ovim projektom dajemo doprinos jačanju konkurentnosti domaće radne snage” poručio je ministar Žugić.
U Centru je počela obuka 80 polaznika, a u kompaniji Azmont Investments očekuju da će za vrijeme vrhunca radova na turističkom kompleksu Kumbor krajem 2015. biti oko 2.000 polaznika.
“Polaznici koji dobiju sertifikat imaće priliku da budu dio gradnje najvećeg turističkog projekta u Evropi, na kojem će u jednom momentu biti angažovano i do 6.500 ljudi” rekao je izvršni direktor Azmont Investments, James Wilson.
On je dodao da će radnicima obezbijediti smještaj, hranu i adekvatne zarade. Narednih dana biće objavljeni tenderi za izvođače radova i bar 70 odsto prijavljenih kompanija biće iz Crne Gore i regiona, očekuje Wilson.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code