Početna Društvo Otvorene mogućnosti saradnje Fakulteta za menadžment i kineskih institucija

Otvorene mogućnosti saradnje Fakulteta za menadžment i kineskih institucija

1

Ambasador NR Kine u Crnoj Gori Liu Jin posjetio je Fakultet za menadžment u Meljinama,  gdje su ga dočekali  dekanica doc.dr Irena Petrušić, prodekan za nastavu doc.dr Nikša Grgurević i doc.dr Jovana Jovanović. Posjeti je prisustvovala i direktorica Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore, Milena Đukanović, kao i predstavnici Studentskog parlamenta i polaznici kursa kineskog jezika na Fakultetu za menadžment.

Osim o kursevima koji se već treću godinu održavaju na Fakultetu za menadžment u Herceg Novom, sa ambasadorom je bilo riječi o produbljivanju saradnje između Fakulteta i visokoobrazovnih institucija NR Kine, kao i promovisanju kineske kulture u Boki.

Nakon tromjesečnog kursa u zimskom, kao i tromjesečnog kursa u ljetnjem semestru, polaznici imaju mogućnost da polažu nacionalne standardizovane testove kineskog jezika – HSK i HSKK, koji se ocjenjuju u Pekingu, odsjeku u Ministarstvu prosvjete – Hanban, pa su kao takvi priznati ne samo u Kini, nego širom svijeta.

Kako navode iz studenetske službe, brojne su mogućnosti za usavršavanje za polaznike kurseva kineskog jezika, ali i uopšte za usavršavanje crnogorskih građana u Kini, uz polugodišnje i godišnje stipendije, postdiplomske i doktorske stipendije.

-Svakog ljeta Institut Konfucije šalje do 20 učenika starosne dobi od 15 do 30 godina na dvije nedjelje u Kinu, kako bi u okviru Ljetnjeg kampa produbili znanja o kineskom jeziku i kineskoj kulturi. Takođe, posjećuju gradove Peking i Čangša. Institut Konfucije, koristeći maksimalno svoje prednosti, organizuje bogate i raznovrsne kulturno-obrazovne aktivnosti – ističu iz studentske službe.

Svake godine Institut je domaćin velikim kineskim umjetničkim trupama i do sada su koncerti održani u Crnogorskom narodnom pozorištu, Kulturno-informativnom centru „Budo Tomović“, Gimnaziji „Slobodan Škerović“.

1 komentar

  1. Bravo menadzmentu fakulteta, sve cestitke fakultetu.
    Znaju dobro Kinezi koji su fakulteti kvalitetni i u koje treba ulagati.
    To je priznanje ne samo fakultetu nego i sansa zaHerceg Novi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code