Početna Oko nas Dubrovnik Otvorene prijave za 8. Dubrovnik festival filma djece i mladih zemalja Mediterana

Otvorene prijave za 8. Dubrovnik festival filma djece i mladih zemalja Mediterana

0

DUff- festival filma djece i mladih zemalja Mediterana službeno je otvorio prijave za osmo izdanje, koje će se održati od 17. do 20. oktobra u Dubrovniku.

Foto: duff.kinematografi.org

Festival okuplja djecu istih godina, ali iz različitih zemalja, sredina, drukčijeg socijalnog statusa i načina života, koji kroz film – najjači medij progovaraju o okruženju u kojem žive, o svojim problemima, ali i lijepim stvarima koje ih nadahnjuju, prenosi portal Dubrovniknet.

Kako navode organizatori festivala to je prilika za mnoge mlade da se prvi put susretnu sa svojim vršnjacima iz jednog drugog „svijeta“ i da upoznaju životne prilike vršnjaka kroz njihov rad.

U Dubrovniku se za vrijeme trajanja Duffa mogu vidjeti sva lica Mediterana. Takmičenje se odvija u dvije uzrasne grupe, do 15 godina i 16 i do 20 godina, a nagrade se dodjeljuju u kategorijama animiranog, igranog, dokumentarnog i slobodnog žanra, uz apsolutni Grand prix festivala i dvije nagrade publike – za najbolji film uopšte i najbolji animirani film prema izboru djece.

– Pored takmičarskog programa, organizatori Duff-a Kinematografi Dubrovnik, Udruga Luža i Ljetna škola filma Šipan i ove će se godine pobrinuti za bogat propratni program. Na Duff-u ćete tako moći uživati u popratnim projekcijama odabranih naslova, učestvovati na nekoj od  filmskih radionica, zajedničkom izletu, druženju, ali i dobiti priliku da upoznate zaista bogatu kulturnu baštinu Dubrovnika- ističu organizatori.

Rok za prijavu radova je 15. jul, i to putem online prijavnice na linku
http://duff.kinematografi.org/en/applicationduff2019/

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code