Početna Kultura Otvoreni 38. Dani muzike koncertom Big benda RTS na Kanli kuli

Otvoreni 38. Dani muzike koncertom Big benda RTS na Kanli kuli

5

Na Kanli kuli, sinoć je svečano otvoren međunarodni muzički festival, 38. Dani muzike. Generalni pokrovitelj festivala je Opština Herceg Novi sa učešćem u visini od 10 hiljada eura.

Foto: Mediabiro

Dani muzike počeli su koncertom Big benda RTS na Kanli kuli.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić kazao je da mu je izuzetno zadovoljstvo što otvaraju prvi festival koji se nakon pandemije koronavirusa održava na otvorenoj sceni i za široku publiku, prenosi Mediabiro.

Podsjetio je da tradicija održavanja Dana muzike nije prekinuta ni
prošle godine kada su bile sve prilike za to usljed nepovoljne
epidemiološke situacije u zemlji.

„Organizacija online festivala pokazala se kao veliki uspjeh to između ostalog govori u prilog tome da Herceg Novi zaista ima jedan dobar festival sa ljudima koji znaju kako održati tradiciju izbjegavajući nepovoljne okolnosti i posljedice po sve nas“, kazao je on.

Festival Dani muzike, naglašava Katić, pokazao se u protekle
četiri decenije kao jedan od stubova elitne kulturne i klasične muzike ne samo u Herceg Novom nego i u regionu.

„Pokazao se kao centar okupljanja za mnoga značajna imena iz oblasti kulture i umjetnosti a kredibilitet organizatora kao i prestiž ove manifestacije govore sami za sebe više i bolje nego što bi mogao neki drugi iskazati“, poručuje Katić i dodaje kako održavanje tradicije duge 38 godina predstavlja podvig za koji je potrebno umijeće, veliki trud i požrtvovanje ali i entuzijazam i ljubav prema klasičnoj i ozbiljnoj muzici.

Sve te kvalitete je, ističe, organizacija Festivala na čelu sa maestom i umjetničkim direktorom Borisom Kraljevićem kao i profesoricom Milenom Lučić pokazala godinama unazad.

„Ne sumnjam da kreativni impuls i međunarodna saradnja neće izostati ni tokom narednih godina i da će trajati decenijama“, dodaje on.

Zaključio je da jednom gradu može biti samo velika čast da bude domaćin vrhunskim muzičarima svjetskog i vanserijskog kvaliteta.

5 Komentari

  1. “Dani muzike” su eufemičan naziv. Zar turbo-folklor nije muzika? On bi sigurno doveo više naroda na Kanli kulu nego bilo koji Big bend, makar svirali Cecine pjesme.

    1
    18
  2. Sledeći put gospodo organizatori, obezbjedite da publika koja prisustvuje ima adekvatan smještaj.Sinoć smo bili prinuđeni da sjedimo na betonu bez jastuka na njima.Jedan takav festival koji opstaje, orgsnizator to nije smio da dozvoli,plaćena je karta.

    18
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code