Početna Turizam OTVORENI SAVIN KUK I JAVOROVAČA

OTVORENI SAVIN KUK I JAVOROVAČA

0

snijeg1Ski centar “Savin kuk” i “Javorovača” su otvoreni, dok zbog otežanih vremenskih uslova i elektro-snabdijevanja, ski centri „Kolašin 1450″ i “Vučje” danas neće biti u funkcijii za posjetioce – saopštavaju iz NTO.
Na Žabljaku je uredno snabdijevanje električnom energijom, a staze i žičare su spremne za posjetioce. Put od Šavnika do Žabljaka je prohodan kako za mala vozila tako i za autobuse i teretna vozila. Magistralni put od Podgorice do Kolašina je prohodan za sve kategorije vozila, kao i put od Kolašina do ski centra. Prioritet EPCG je otklanjanje kvarova na elektro instalacijama prema Kolašinu. Preko 40 ljudi je na terenu radi podizanja stubova, postavljanja naponskih kablova i konzola kako bi se gradsko jezgro Kolašina i skijalište uredno snadbjeli strujom.
Hoteli „Bianca Resort&Spa”, „Čile” i „Brile” u Kolašinu su informisali najavljene goste o situaciji u tom gradu, a onima koji već borave u hotelima omogućen je gratis smještaj ili boravak u drugim hotelima u Crnoj Gori. Prema informacijama hotelijera buking za ovaj vikend bio je izuzetno dobar.
Put do ski centra Vučje je prohodan, staza pripremljena ali je nestabilno napajanje električnom energijom zbog povremenih prekida radi priključivanja drugih lokacija.
U organizaciji Nacionalne turističke organizacije, kako je planirano, sjutra će biti organizovan ski karavan. U slučaju da dođe do izmjena, NTO CG će obavijestiti sve prijavljene građane i eventualno preusmjeriti autobuse prema ski centrima koji budu u funkciji.
Na današnji dan u Crnoj Gori boravi 2 241 turista. U odnosu na isti period prošle godine, broj turista je manji za 32%.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code