Početna Društvo Otvoreno 15 gradilišta duž novske rivijere, kontrola opštinskih i državnih inspektora

Otvoreno 15 gradilišta duž novske rivijere, kontrola opštinskih i državnih inspektora

8

U Herceg Novom je trenutno aktivno 15 manjih i većih gradilišta, a kontrolu njihovog poslovanja, obavlja glavna inspektorka rada, Angelina Međedović. Nadležnost Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora je da nakon obilaska gradilišta sačini zapisnik i proslijedi ga na dalje postupanje nadležnom državnom organu.

Služba Komunalne policije upoznata je sa svim građevinskim radovima u opštini.Tokom jučerašnjeg dana izrekli su kaznu kompaniji M-Tel koja u naselju Topla III u dužini od 10 m ugrađuje optički kabal:

 „Oni su juče, prilikom radova, oštetili vodovodnu cijev, zbog čega dio naselja nije imao vode oko 4 sata, pa smo kompaniji M Tel izrekli kaznu. Takođe, obišli smo i lokaciju na Mojdeškom putu, gdje je ovih dana angažovan bager za pripremne radove. To smo evidentirali i proslijedili na postupanje MORT-u, jer u takvim slučajevima nadležna je građevinska inspekcija“, navodi zamjenik načelnice Službe komunalne plicije, Vasilije Seferović.

 On je podsjetio da izvođenje građevinskih radova u epidemiji korona virusa nije zabranjeno, ali zaposleni moraju poštovati socijalnu distancu, uz obavezno korišćenje zaštitne medicinske i druge opreme, a kontrolu sprovodi državni inspektor zaštite na radu.

 „Prošle sedmice smo  puta sa državnim inspektorom obišli sve lokacije na kojima se radi ( Portonovi, Lazure, asfaltiranje magistrale…. ) iako nijesmo nadležni. Izlazimo na teren po prijavi, ali dalje postupanje ingerencija je državnih inspektora. Sva gradilišta moraju imati na vidnom mjestu obavještenja o prevenciji suzbijanja virusa, zaposleni moraju imati maske i rukavice, mora se poštovati proces dopremanja hrane za radnike i slično“, objasnio je Seferović.

 Od uvođenja mjere zabrane rada ugostiteljskih lokala, Služba komunalne polcije evidentirala je jedan slućaj u Zelenici, gdje je vlasnik lokala radio uprkos zabrani, međutim dalje postupanje preuzela je Uprava policije i protiv njega je podnijeta krivična prijava.

8 Komentari

 1. Divlja gradnja na drzavnom zemljistu i u Baosicima cvjeta. Covjek u Norveskom naselju, tik do trafostanice izgradio poveliku kucu. Pravi dokaz da Zakoni u ovoj Opštini ne vaze za sve isto.

 2. Sta se sve radi van magistrale,na sporednim ulicama,gradnje koliko hocete!!! Nema tu nikakve kontrole,na sve strane se radi u mutnom.Grabi se prilika ,podizu spratovi,dogradjuje se ,ko prije sta uvati.Komunalna kao da ne postoji ,oni samo kruze i gledaju baca li smece kakva zena u nevrijeme,ide li ih dvoje ili troje u grupi.Sve je poslo u PM.

  9
  1
 3. A sta je sa Bijelom i divljom gradnjom uz pjesacki put kod Raka, oni nemaju ni dozole, ni stida, ni ljudskosti a kamoli maske i zastitnu opremu

  9
  8
 4. Komunalna samo prebacuje odgovornist na drzavnu inspekciju…da je srece udarala bi kazne.kakvo je to hitmo neophodno graditi pa na Mojdeskom i nocas u 21 h bruje masine dok je zabrana kretanja…zar to nije sumnjivo a nidje table sto se gradi.

 5. Kontrolise li ko da li se pridrzavaju zastitnih mjera koje su objavljene. Posto evo prodjoh dva puta pored starog radio herceg novog u Risanskoj i tacno 0 radnika ima zastitnu opremu. Garantovano i na drugim gradilistima je isto stanje jer poslije snimka policijskih sluzbenika koji privode nekoga a ni masku ne znaju drzat na licu ne mozemo bolje ni ocekivat. Kao i obicno zakoni u Crnoj Gori ne vaze za sve isto.

  26
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code