Otvoreno o problemima Instituta Igalo, Brodogradilišta…

Otvoreno o problemima Instituta Igalo, Brodogradilišta…

3048
8
Podijeli

institut dr simo milosevic rj8O pitanjima poslovanja i sudbine Instituta Igalo treba otvoreno razgovarati, prokomentarisao je potpredsjednik Vlade Petar Ivanović nakon posjete Institutu Igalo kada je dobio zajedničko pismo predstavnika Sindikata i menadžmenta.

– Dosta je podjela u Crnoj Gori, moramo iznaći načine kako da radimo zajedno. Ne može menadžment rješavati sva pitanja zaposlenih, niti Sindikat može upravljati na način na koji to čini menadžment. Važno je da nastavimo normalnu, regularnu komunikaciju između Sindikata, menadžmenta i Vlade, i da na taj način, bez ikakvih pitanja koja se guraju pod tepih, sve otvoriti na sto i rješavati jedan po jedan problem – mišljenja je Ivanović.

Picerija i restoran

Glavna tema na sastanku u Institutu bila je dug koji se može pojaviti u slučaju gubitka spora sa Jugobankom.

– Sada ne možemo licitirati šta će se dogoditi na kraju ovog spora koji je u toku. Ali to ne znači da se ovim pitanjem ne možemo baviti na način da ulijemo sigurnost zaposlenima u Institutu, da, bez obzira kako će se riješiti ovaj spor, to ne može uticati na njihov radni angažman. Vlada Crne Gore će učiniti sve što je u njenoj moći da svi u Institutu ostanu zaposleni bez obzira na sudbinu samog spora, koji može trajati i godinama – naglasio je Ivanović dodajući da je uključen i zaštitnik imovinskih prava Crne Gore. On štiti interese države, koja je i većinski vlasnik Instituta.

Bitno je i da Institut Igalo širi tržišta. Tu je stalno aktuelno tržište skandinavskih zemalja, ali pojavljuju se i zemlje koje imaju izdašne zdravstvene  fondove iz kojih je moguće jedan dio usluga ponuditi njihovim pacijentima. To bi znatno uticalo i da status radnika Instituta, moguće povećanje zarada, primjetio je Ivanović.

Potpredsjednik Vlade se dotakao i Jadranskog brodogradilišta Bijela gdje stečajci prijete radikalizacijom protesta zbog neizmirenih otpremnina. On je kazao da je novac za isplatu radnicima obezbjeđen, ali da je problem u proceduri. Razgovaraće sa stečajnim upravnikom i obavjestiti javnost da ne bi bilo spekulacije i politizacije. Najavio je i posjetu Mjesnoj zajednici Luštica, odakle je primio nekoliko gorućih pitanja mještana o razvoju poljoprivrede i turizma.

8 Komentari

 1. Niko više ni otvoreno,ni zatvoreno, neće da sluša odavno ispričanu priču.S kim ćete pričati otvoreno,možda sa nekim nezaposlenim koji se nadaju zaposlenju u opštinskim službama,jer privatnici traže jedino da se zna konkretno raditi ?
  0  0
 2. Imam utisak da ovaj čovijek mlati po praznoj slami! Sad je odjednom postao stručnjak za riješavanje problema novske privrede, a juče nije znao da treba vakcinisati goveda jer se u okruženju pojavila opasna zarazna bolest stoke .pitam se kakvo sada meso jedemo i mlijeko pijemo?Poslije današnje izjave glavne sanitarne inspektorke ja sam pesimista, a i on bi trebao da se zabrine!
  0  0
 3. E ako nam vi gospodine Ivanovicu dodjete u Lusticu,ne da ce ostat goruci problemi no ce i ,,sakali”nestati…sto se tice Brodogradilista niste vi ,,obezbijedili novac”nego samo Brodogradiliste…institut je jos ostao da ga ,,muzete”odredjeno vrijeme,pa i njemu da spremamo sahranu…
  0  0
 4. Sto napraviste od ove lijepe Crne Gore? Evo skoro 30 godina. Evo na primjeru Herceg Novog se najbolje vidi,ne treba ici do Cetinja,Niksica i dalekog sjevera!
  0  0
 5. PA KAD CE NIT ISPLATA RADNICIMA BRODOGRADILISTA I DJE JE ZAPELO NEK FINO OBJASNI A NE POVRSNO PROBLEM JE I DOBIT CE PARE A KAD MOJ MINISTRE KAD
  0  0

Ostavite komentar

*

code