Otvoreno pismo Dušana Radovića Kruša: “Ljepota poroka“

Otvoreno pismo Dušana Radovića Kruša: “Ljepota poroka“

34
Podijeli

dusan radovic rj 6Medijima je danas iz građanske liste Izbor proslijeđeno otvoreno pismo jednog od osnivača i odbornika Izbora, Dušana Radovića Kruša, naslovljeno „Ljepota poroka“:
„Karakter izgrađen na sujeti, kompleksu niže vrijednosti, osjećaju drugorazrednosti, armiran palanačkim duhom, potrebom za regulom, ritualom, obmanom sopstvene okoline. Priznajem maestralan rad. Čak si i mene obmanuo toliko da sam te doživljavao kao jednog od rijetko kvalitetnih ljudi, hrišćana. Ličnost koja razlikuje dobro od zla. Bogobojažljivog od dijela loših, uplašenog misli negativnih, svijesnog prolaznosti života i tako besmislenosti neljudskih postupaka. Nije dugo trebalo da se iza, s mukom izgrađene maske, ocrta karakter kuma Žorža.
Meni se kum Žorž pričinjavao u martu i aprilu, a u maju, sve je bilo jasno. Pade maska. Program Izbora šesta rupa na svirali. Principi vršenja vlasti zaboravljeni. Izigravanje žrtve očigledno. Vlastoljublje evidentno. Koalicioni sporazum izblijedio. Krušo smeta. Od najboljeg Dušana u decembru – najgori u martu. Na pitanje zašto, kako je to moguće – nema odgovora. Muk, oči gledaju u prazno!
Rekoh ti ako ne stanes iza mene biće ja ili ti. Nisi stao, desio si se Ti.
Daj ostavku. Neću! Bićeš smijenjen. Smijeni me ako možeš.
Dade mi ruku, a dalje znaš. Razumijem bijes, jad, mržnju prema meni. Jalov pokušaj preuzimanja Izbora, sramnu namjeru gašenja Udruženja. Za mene – očekivana reakcija. Moralni prag se ne nazire. Poslednje akcije to nedvosmisleno potvrđuju. Krivična prijava protiv NN lica – vrhunac licemjerstva, to ni pravi Žorž ne bi uradio.
Predsjednik Skupštine TO – ti, predsjednik izvršnog odbora TO Goran Čolović, direktor TO Nataša Martić, sada Bojana Blagojević. Ko je tu NN lice? Koga hoćeš da uhapse? Koju bi od mladih djevojaka da možeš vidio u Spužu? Da im upropastiš život, karijeru? Da nađu ljubav i sreću u Spužu? Bojanu? Zašto? Znaš da je čestita, čista i odana. Natašu, i ona je bila najbolja – tako si govorio. Svjestan si da je čista kao suza, računala je na tebe kao oca. A ti bi ih, da možeš, prave i zdrave u zatvor.
Sujeta, mržnja, zloba, zlo, osvetoljublje, šta god da je – sigurno nije hrišćanski. Razmisli – mnogo si bliži nebu no koljevci. Što reče jedan naš blagopočivši prijatelj: “kad dođeš gore neće te pitat šta su ti radili nego šta si ti drugima radio”
Pravi Žorž je bolji.
PS: Poziv na TV duel je otvoren.
Dušan Radović – Krušo”

34 Komentari

 1. Duško,Nikša i sav bivši Izbor,ista pašta.Dali grad DPS-u.Prevaranti .Poslije pregovora izjavili da su to super ljudi (za Sveta i kompaniju) i da se ne kaju za koaliciju,nego da bi tako i ponovo odlučili.Ovo poslednje im jedino vjerujem.I dosta više o humanosti koja se objavljuje na sva zvona.Tu je istina prikrivena,zar ne.

 2. Korupcija manje vise….a sto radio jadran se malo ne;zainteresuje o privaizovanim preduzecima….recimo pkb na primjer,koliko ima krivicnih prijava koje leze u fiokama tuzilastva koja je krupna riba u pitanju pa se cuti.Pa zar je javni interes cutati i o potkopavanju temelja ekonomske nezavisnosti…Uz marovica je pozeljan iza resetaka i organizator pljacke vijeka u kojoj su uceszvovali mnogobrojni….mozda se uskoro uprazni jedno mjesto na najvisi nivo…ko su crnokosuljasi novske privrede i razvoja. a

 3. Dusko samo naprijed ne razumiju te ovi i ne trudi se da im se objasnis.Mi koji te znamo kao covjeka od biznisa po pravilima svijeta znamo i koliko si sposoban i emotivan i koliko ti Novi znaci.Mi ti se divimo sto si smogao snage da se vratis.Pozdrav iz Minhena

 4. Vrhunac licemjerja je optuživati nekog drugog da radi protiv ovih djevojaka a on ih je svojim činjenjima uvukao u blato. I još nešto, DPS je ovakvog partnera zaslužio kao pokoru za sve prevare koje su uradili.

 5. Dragi gradjani,
  Djela govore vise od rijeci! Tako i za samo prozvanog lidera kojeg je iole samosvesan napustio. A tebi Dusane i tvojima porucujem da cete uci u anale istorije da pokoljenja pamte!

 6. Na sto se ovaj zali? Ja ovo nista ne razumijem….Zali se sto je nekoga smijenio?Zali se sto ga taj vise ne voli?Zali sto je ovaj stariji,a bez greske….a mlade ,sto su grijesile?Zali sto nije nista ispunio iz obecanja,, Izbora,, pa za to krivi onoga koji nije vise u ,,Izboru,,. Da se moze dici divni Zivko Nilolic iz groba, kazao bi””E ovo je i za Djeknu previse,,

 7. Psi laju karavani prolaze. Niksina jedina mrlja je sto se sa tobom spandjao. Do tada niko u ovom gradu nije preispitivao Niksu Gojkovica i nkegovo postenje. Pomogao je mnogima, a kome si ti osim sebi i tebi bliskima?

 8. Jedan dobronamjeran sacjet ovome teksto puscu koji je ovo pisa jer DRK ocigledno da nije da se ostace ovi iz Izbora svi koji su ga cinili prije prevare jer bog sve vidi a ako je neko pocinio neko krivicno djelo mora da odgivara nevazno na ime i prezime mlad ili atar. DRKu pa imas peimjer i ti i Niksa vaseg omiljenog Svetozara.

 9. Ovo je vrhunac bestida prevarit toliki narod ne ispostovat ni jedno obecanje napadat casnu bivsu vlast je prezir a sto se tice Nukse Vavica i iatale tvoje druzine vas je povezao samo goli interes.

 10. Pomalo sam sumnjala da Duško piše ovako inspirativne tekstove, međutim, prisjećajući se onog “Cirkus Medrano”, pa čitajući ovo današnje otvoreno pismo, više ne sumnjam. Tajna je u tome da on sve svoje tekstove (otvorena pisma), piše ispred ogledala i to u svoj svojoj “veličini”!

 11. “Ej, moj je kum Djordje Zorzo, mozes li mu reci da sam odje i da nisam nista kriv”… ” Budalo jedna oces li prestat s tim Zorzom! “… Stari dobri film, neprevaziđen… Ali mi vas dva ne licite na ikoga iz Ljepote poroka, vise licite na likove iz Maratonaca…

 12. možda bi i došao na TV duel, da TVoja TV kuća nije osnovovana kratkoročno samo sa jednim ciljem. nije ovo lijepo, al ne trpiš ti no mi. svi ste mi nekako “pozitivni”

 13. Biba taman si biba,tako su na moje selo zvali zenske pse koje treba skopit…za koga radis ti,ko te gura da pises komentare,sto ih ne napisete javno kad ste hrabri toliko i imate sta reci,nego se krijete ovdje pod laznim imenima

 14. Ovo je pisao jedan drugi savjetnik koji se malko razumije u pravo ali ne previše. Do ove prijave protiv tzv NN lica ( a zna se ko je bio glavni organizator da se pare daju) nije trebalo ni doći da državni organi rade nsvoj posao odgovorno i pofesionalno. Ovako ovo samo govori o piscu i daje upute tužiocu da bude blag kod istrage.Iako su pare vraćene ipak je zloupotreba i to namjerna učinjena. Ako neeko misli da nije neka da te novce meni i ja ću mu vratitiiti koliko što je i ova ekipa koju je doveo DRK. baš bih volio da vidim račun sa kojeg su novci uplaćemni, da nijesu možda doneseni u kešu!

 15. Nek se vec jedom odazove na TV duel, treba da odgovori na pitanja koja mu se postavljaju. Ako je cist kao sto pricaju to cemo i mi ostali vidjeti i necemo sumnjati u njegovu cistotu.

 16. Lijepe rijeci!! Ali Dusko, dali su tvoje radnje, obmane, spinovanje,…, u tim lijepim recenicama. odraz pokajnika? Pa dali ti Dusko vidis da je doslo vrijeme za pregovore, pomirenje, praštanje,.. Znamo svi da je taj NAS Herceg Novi mali, jer kum je kum, komsija je komsija, drug moze a ne mora biti drug…., Jer realno danas vise nema ni IZBORA a nema ni GRADJANSKOG SAVEZA. DE, KOME JE OTISLO 4278 BIRACA? eeee VJEROVALI smo vam

Ostavite komentar

*

code