Početna Oko nas Kotor Otvoreno pismo Jokića Markoviću: Slavljeniku treba čestitati u njegovoj kući, a ne...

Otvoreno pismo Jokića Markoviću: Slavljeniku treba čestitati u njegovoj kući, a ne u Podgorici

8

Član Predsjedništva Demokrata i bivši gradonačelnik Kotora, Vladimir Jokić, uputio je otvoreno pismo premijeru Dušku Markoviću reagujući na njegovu izjavu da uprkos insistiranju nije  imao priliku da sa prethodnom vlašću razgovara u Kotoru  o važnim pitanjima razvoja, što je  koštalo i Kotor i Crnu Goru.

-Tokom dvije i po godine koliko sam bio na čelu opštine Kotor, dobili ste nebrojano dopisa iz opštine, po različitim pitanjima. Ni na jedan od tih dopisa nikada niste odgovorili. Kada ste dva puta u tom periodu bili u Kotoru, niste se najavili niti posjetili bilo koga iz lokalne samouprave. Jedini put kada ste predložili sastanak je bilo povodom Dana opštine Kotor, kada ste me pozvali da dođem u Podgoricu, da mi u kabinetu premijera, u Podgorici, čestitate Dan opštine. Već sam Vam jednom javnom poručio, a ovu priliku ću iskoristiti da ponovim, da imajući u vidu milenijumsku istoriju Kotora, ići na noge u Podgoricu da se prime čestitke za Dan Kotora bi bilo degradiranje istorije Grada na račun Vlade, a to sebi nikada ne bih dozvolio. Nema ničega što je vrijedno dostojanstva Grada Kotora. Na kraju, pitanje je manira i lijepog vaspitanja da slavljeniku čestitate u njegovoj kući- poručuje Jokić

On dalje tvrdi da ono što košta Crnu Goru i Kotor je politika DPS-a I Markovićeve Vlade.

– Zapitajte se zašto ste juče jedino imali priliku da obiđete gradilište hotela „Vrmac“, u čijoj rekonstrukciji niti opština niti Vlada ni na koji način ne učestvuju. Zato gospodine Markoviću što sve ostalo u čemu Vlada Crne Gore učestvuje u Kotoru izgleda kao ruina, a gradi se poput Skadra na Bojani. Umjesto što obećavate desetine miliona eura investicija u Kotoru, za sve bi bilo korisnije da odgovorite na nekoliko pitanja- poručio je Jokić.

Pitao je Markovića zašto se nije fotografisao pored Sportske hale koja je trebalo da bude završena 17.05.2011. godine I pored zatvorenog bazena „Nikša Bućin“ čiju rekonstrukciju izvodi Vladina Direkcija za javne radove, a trtebalo je da bude zavrđen 2017. I jođ nije u upotrebi.

Jokić pita premijera I zašto se nije fotografisao ispred naselja u Kostanjici, kada se već ni jednom nije udostojio da pomogne u odbrani UNESO statusa?

 

–        Ko je i kada govorio neistinu o tome da počinje gradnja žičare Kotor-Njeguši, Vlade DPS-a 2008, 2009, 2012, 2016, 2017-te ili Vi juče? Zašto ste u junu mjesecu prekršili Ustav i zakone države Crne Gore, srušili njen ustavno-pravni poredak i cjelokupnu Vladu stavili u službu opštinskog odbora DPS-a Kotor? Zašto ste cenzurisali građane Kotora i niste ispunili zakonsku obavezu da raspustite Skupštinu opštine i raspišete vanredne lokalne izbore? Čega Vas je strah?- pita Jokić

 

On dalje tvrdi da je jasna poruka premijerovim slijeetanjem  helikopterom u Kotor jasna namjera da se  pošalje poruka da je nezakonito preuzimanje vlasti u Kotoru pod njegovim pokroviteljstvom.

– Siguran sam u ono što i Vi znate, da na taj način ne možete podići popularnost svojim pulenima u Kotoru, mada nećete ni Vi ni oni još dugo moći bježati od izbora i volje građana Kotora. Vjerujem da te scene, iz trećerezrednih holivudskih akcionih filova, neće uticati ni na sudije Upravnog suda i da će što prije uzeti u razmatranje tužbe predate od strane zakonitih funkcionera opštine Kotor. Nakon tih presuda gospodine Markoviću dočekaću Vas u Kotoru kao predsjednik opštine, ukoliko donesete sa sobom odgovore na ova pitanja. Nadam se da će vas tada proći žal i jed što me niste upoznali. Na sreću, u ovom slučaju, kod mene takvih osjećanja nema- zaključuje u otvorenom pismu Jokić.

8 Komentari

 1. U Finskoj predsjednik ide biciklom na posao a kod nas se gospoda vozaju helicopterom.
  Pametnom dosta!
  Pitao bi gospodina Markovica ko placa ta silna vozanja posto je nedavno bio istim vozilom i u Kumbor!

  8
  2
 2. Jokicu,mora se ti se priznati da ti je svaka ko Njegoseva.I prava je steta sto si negdje u sprovodjenju te politike koju zagovaras omanuo.

  8
  11
 3. Jokasu legendo svaka ti je na mjestu..Od Sutorine do usca Bojane se vide njihove uspjesne privatizacije..Ono sto je i napravljeno nije ni iz njihove glave, a jos manje iz dzepa..Zicaru ce napravit kad i fabriku cokolade na Ct, a zaobilaznicu za primorije kad i koloniju na mjesecu..

  24
  9

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code