Početna Društvo Otvoreno pismo mještana: /Ne/dovršen posao asfaltiranja puta Donji Mojdež-Tijesni klanac

Otvoreno pismo mještana: /Ne/dovršen posao asfaltiranja puta Donji Mojdež-Tijesni klanac

7

Dio žitelja Mjesnih zajednica Sutorina i Mojdež (na potezu od kuće Jovana Lučića do kuće Vasa Vlaovića) tvrde da su „izostavljeni“ prilikom asfaltiranja lokalnih puteva u opštini Herceg Novi. Ta dionica od nekih 400 m je u veoma lošem stanju. Riječ je o potezu od odjeljenja OŠ Dašo Pavičić ka Mojdežu.

Stanovnici su tim povodom dostavili otvoreno pismo Radiju Jadran tražeći odgovor nadležnih zašto su izostavljeni u asfaltiranju većeg dijela dionice, a pri tom su učestvovali u svim akcijama za mjesto.

Jedan od mještana i potpisnika pisma, Jusuf Medunjanin, kaže nam da duž ove trase egzistira 35 domaćinstava, za razliku od dijela puta u naselju Sutorina – Tijesni klanac koji je ranije asfaltiran, u kojem je 15 domaćinstava. Pitaju nadležne službe zašto su preskočeni i kada će „doći na red“ za asfaltiranje dionice i rasvjetu:

„Meni je malo neprijatno, jer nijesam autohtoni mještanin. Ove koji su stalno tu zovem „spavačima“, jer, idu na posao, s posla kući, krevet i to je sve. Kažu mi da je ovo smiješno jer, navodno, nema teorije da ćemo asfaltiranje i postavljanje dijela javne rasvjete uspjeti da izdejstvujemo. Dopis sam poslao ne bi li se riješio problem koji imamo. Trebalo bi asfaltirati oko 400 m puta od skretanja kod odjeljenja Osnovne škole Dašo Pavičić u Sutorini i postaviti rasvjetu u dužini od 130 m, kada se krene ka Mojdežu, skretanje lijevo. Stubovi već postoje, koje je postavio Mtel. Rečeno nam je da ćemo rasvjetu dobiti nakon Vaskrsa i od tada ništa“, priča Medunjanin.

Radio Jadran očekuje zvaničan odgovor iz lokalne uprave.

7 Komentari

  1. Vi nasli da pisete peticiju?! I to ne Opstini, nego Radio Jadranu??!!
    E sad cu ja javno da trazim da se Tjesni klanac ne radi, nego centar grada!!! Vidite li kakve su nam rupe Njegosevom ulicom, po Savini???? E to je hitno!!!

    9
    6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code