Početna Sport Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju 2020 u Luštici Bay

Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju 2020 u Luštici Bay

2

U tokuje otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju 2020. koje je počelo juče i trajaće do sjutra u Luštici Bay. Za mjesto na pobjedničkom postolju u klasama Optimist i Laser bori se 55 jedriličara iz četiri crnogorska kluba, JK Lahor Kotor, JK Jugole Grakalić Herceg Novi, JK Jovo Dabović Baošići i i JK Delfin Tivat. Prvenstvo su organizovali Jedriličarski klub Delfin i Crnogorski jedriličarski savez uz podršku Ministarstva sporta i mladih Crne Gore i kompanije Luštice Bay.

Foto: JK Delfin

Prvog takmičarskog dana jedriličari su uspjeli odjedriti tri regate. Početak dana sa slabim oštrijalom nije obećavao, ali se ubrzo razvio maestral jačine do 10 čvorova.

Nepobjedivi Pavle Musić iz Delfina je ubjedljivo prvi sa sv tri pobjede u klasi Optimist. Za njim ubjedljivo drži drugo mjesto Viktor Lesjak, takođe iz Delfina. Romina Racković iz Lahora je trenutno na trećem mjestu ali i ubjedljivo prva u konkurenciji djevojčica u klasi. Njene klupske drugarice djele postolje, Katja Ivanova je druga i Nina Strahinja treća. U konkurenciji do dvanaest godina VIktor Lesjak je prvi, Petar Klakor drugi i treća je Nina Strahinja.

U klasi Laser 4.7 Nikola Golubović, Delfin, je prvi, Miloš Vujović, Lahor, drugi i Jana Jakšić iz JK Jugole Grakalić treća.

Danilo Jončić drži jako prvo mjesto u Radilu, odmah za njim je Stefan Anđelić, obojica iz Delfina.

Ivan Pušić iz JK Jugole Grakalić je treći. U olimpijskoj klasi Laser prvi je naš olimpijac Milivoj Dukić iz JK Jugole Grakalić. Perspektivni Ilija Marković iz Delfina je drugi, treći je Todor Tušup iz Herceg Novog.

Jedriličarima predstoji još dva dana takmičenja.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code