OVACIJE CRNOGORSKIM “AJKULAMA”

OVACIJE CRNOGORSKIM “AJKULAMA”

315
0
Podijeli

docek ajkulaU sjajnoj atmosferi hiljade navijača pozdravilo je sinoć na Trgu Republike u Podgorici vaterpolo heroje nacije, koji su predvođeni selektorom Rankom Perovićem izašli na binu na centralnom trgu glavnog grada Crne Gore, sa srebrnim medaljama oko vrata, sa Svjetskog prvenstva u Barseloni.
“Hvala vam na ovom divnom dočeku i što ste sve ove godine uz nas čak i kad to nismo zasluživali. Ispunili smo obećanje i vratili Crnu Goru u vrh svjetskog vaterpola. Hvala vam još jednom na svemu”, rekao je kapiten reprezentacije Nikola Janović. On je kasnije s Filipom Klikovcem, Vijekom Paskovićem “podizao” atmosferu s navijačkim pjesmama” Crna Goro, volim te…”, a sve “ajkule” pjevale su i crnogorsku himnu sa navijačima. Bili su, iako umorni, sve vrijeme na bini dok su se smjenjivali finalisti “leta ka zvjezdama, Slobo Kovačević, Nina Žižić, Sergej Ćetković, Knez, Bojan Marović, Perper…. Prethodno za njih je premijer Milo Đukanović priredio prijem. docek ajkula2– Vaterpolisti su rezultatima, ne samo crnogorski vaterpolo i crnogorski sport, nego i ime Crne Gore uzdigli do svjetskih visina, kazao je premijer Milo Đukanović.
On je na prijemu za igrače stručni štab i čelnike Vaterpolo i plivačkog saveza, kazao da su vaterpolisti osvajanjem srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu svakog Crnogorca i svakog građanina Crne Gore učinili dodatno vrijednim i dodatno ponosnim.
Njegove riječi da su vaterpolisti odavno idoli crnogorskih sportista, i crnogorske mlade generacije ne samo zbog rezultata, već zbog ukupnog primjernog života – pokazale su se opravdanima jer je Trg u Podgorici odzvanjao od ovacija.
docek ajkula publikaI možda može biti žal što nisu zlatne, ali ako se sjetimo da imamo samo 4 vaterpolo kluba, da većina ovih momaka zbog loše finansijske situacije igra u stranim klubovima, da smo bili bez klasičnog centra, da je Perović morao da uigra izmjenjeni tim, te da smo iza sebe ostavili reprezentacije, kao što su hrvatska, srpska, italijanska, španska – svjetsko srebro je u ovom slučaju zlato, tačnije sportsko blago naše zemlje u koje valja ulgati mnogo više nego do sada.
Crnogorske vaterpoliste sjutra će primiti i predsjednica Kotora, Marija Maja Ćatović.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code