Ovacije na Kanli Kuli za“Iskru“

Ovacije na Kanli Kuli za“Iskru“

3
Podijeli

Svjetska premijera crnogorskog filma “Iskra” Gojka Berkuljana pred prepunim gledalištem na Kanli Kuli, drugog dana 31. Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro film festival, nakon projekcije izazvala je ovacije.

Film je prikazan u okviru selekcije Kino Orjen i takmiči se za nagradu “Živko Nikolić”, a publici su se poklonili reditelj, protagonisti i dobar dio filmske ekipe.

Picerija i restoran

“Generalno sam zadovoljan cjelokupnim ishodom, jer smo stavili tačku na rad koji je trajao dugo. Iskreno mi djeluje da je publika reagovala na način kako sam i želio“, kazao je Gojko Berkuljan nakon premijere filma.

Iste večeri počela je i selekcija STUDENTSKIH FILMOVA. Program je otvarila revija kratkih grčkih filmova koja je realizovana u saradnji sa Grčkim filmskim centrom. Prikazano je 6 filmova koji su u Herceg Novi stigli nakon brojnih prestižnih festivala kao što su Kan, Berlin, Toronto, Lokarno, Sarajevo i dr. Filmovi su prikazani u Amfiteatru Herceg Festa.

Ataše za kulturu Ambasade Grčke u Crnoj Gori Gerasimos Christatos je zvanično otvorio STUDENTSKU SELEKCIJU.
“Kratkometražni filmovi mi se dopadaju, jer me podsjećaju na starogrčki jezik, koji ima to svojstvo da sa malo riječi slušaocu – čitaocu prikaže potpunu i razumljivu sliku koja će ga opčiniti.

Autori kratkometražnog filma rade upravo to – u kratkom vremenskom intervalu prikazuju zaokruženu ideju koja ih je inspirisala i kojom potiču gledaoca na razmišljanje.

Radujem se što ste nam večeras pružili priliku da odgledamo šest ostvarenja mladih autora koji su se već afirmisali u inostranstvu i čiji su filmovi nagrađivani u Kanu, Berlinu, Lucernu, Torontu itd. Zahvaljujemo se grčkom filmskom centru koji je poslao filmove, kao i organizatorima Montenegro Film Festival-a koji su večeras posvetili novi program FOCUS grčkoj kinematografiji”, rekao Gerasimos Christatos.

3 Komentari

  1. Film je dobar i autor zasluzuje cestitke. Uradio je mnogo za nista. Za bozicnu pobunu i slicne razvucene zvake sa eloksiranom bravarijom usipaju se stotine hiljada a za ovako nesto ni centa. Taj ministar treba da ide u povijest, da ne kazem sto drugo. Ipak sam ja vaspitan.

  2. Film je looš ! nema niti jedan atribut za koji se može reći da je dobro urađen, diletantski tekst, loša gluma, smisao teško dokučiv, osim ubilačkih nagona policije … Ne savjetujem nikome da ga gleda !

Ostavite komentar

*

code