Ove godine 2,3 miliona eura vrijedna rekonstrukcija magistrale od Servisne zone do...

Ove godine 2,3 miliona eura vrijedna rekonstrukcija magistrale od Servisne zone do Mojdeškog puta

25
Podijeli

Direkcija za saobraćaj Crne Gore podnijela je Ministarstvu održivog razvoja i turizma zahtjev za izdavanje UT uslova za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju dijela magistralnog puta od Debelog brijega, tačnije od skretanja za Servisnu zonu u Igalu do skretanja za Mojdeški put, uključujući most.

Nakon toga trebalo bi da uslijedi izdavanje građevinske dozvole, jer su radovi planirani u ovoj godini.

Picerija i restoran

Podgorička kompanija Tehnoput izabrana je na tenderu kao najpovoljnija za izvođenje radova, za koje je Direkcija iz budžeta izdvojila 2,3 miliona eura.

Cjelokupna rekonstrukcija podrazumijeva novi kolovozni zastor, rigole, ivičnjake na mjestima gdje je neophodno. Biće integrisan i novi sistem prihvata atmosferskih voda. To znači da će hidrotehnički biti sanirana čitava putna trasa, sa sistemom slivnika i svega što je potrebno da bi se voda uklonila sa kolovoza.

Tu su i dva mosta – jedan na petlji i jedan kod skretanja za Mojdež na kojima će takođe biti izvedena rekonstrukcija – sanirane ograde i pješačke staze, kao i dodatne intervencije na samoj konstrukciji mosta ukoliko bude potrebno.

Za sada nije poznato kada će administrativni dio posla biti okončan, kao ni kad će rekonstrukcija magistralnog puta konkretno početi. Sa druge strane, riječ je o radovima koji će se izvoditi dijelom tik uz parcelu, preko puta Šišteta, na kojoj bi, takođe tokom godine, trebalo po najavama iz lokalne uprave, da počne I faza izgradnje nove gradske Autobuske stanice. Do tada, neophodno je definisati odvijanje saobraćaja ovom dionicom ukoliko dođe do „poklapanja“ radova.

U tom slučaju saobraćaj bi, najvjerovatnije, bio preusmjeren od Servisne zone ka Igalu donjim putem, ispod Titove vile.

Podsjetićemo i da je u toku eksproprijacija zemljišta na ovom potezu, koji sprovodi Uprava za nekretnine, tokom koje bi od privatnih vlasnika i privrednih društava radi ostvarivanja javnog interesa trebalo da bude eksproprisano skoro 2000 kvadrata.

25 Komentari

 1. Definitvno je HN dio magistrale (od granice do trajekta) najgora dionica na primorju. Zamislite kakav utisak sticu turisti, kada prelaze iz RH na nasu rivijeru.

 2. Da ako budu rekonstruisali propisno cijeli komad a ne zakrpe ko i dosad.
  Putevi su nam uzasni i pravo su ogledalo drzavnog aparata i opsteg standarda.

 3. prijatelju opstina nema ingerencije da sredjiva magistralu.
  i ja sam mislio da je to njihova obaveza ali komplet magistralni putevi su u nadleznosti uprave puteva i ministarstva saobracaja.
  ALi posto vlada samo zna da vuce pare iz HN to je druga prica.
  Od para sa mamule i azmonta mogli su srediti komplet magistralne puteve u hercegnovskoj opstini.

  14
  2
 4. Tehno put koji vec vise od godinu ne moze zavrsiti 3km bulevara na ulazu u Podgoricu dobio rekonstrukciju magistrale po cijeni vecoj nego kilometar auto puta

  21
 5. SUPER VEC ZNATE I CIJENU I DEONICU A MOZETE LI NAM RECI JELI BIO NEKI TENDER KOLIKO JE BILO PONUDJACA KO JE DAO NAJBOLJU PONUDU I KVALITET. A STO NE OD GRANICE DA OSIM PRVOG UTISKA DA POLICIJA KAZNJAVA ZBOG 2KM PREKORACENJA DA BUDU LIJEPO UREDJENA PUTNA INFRASTRUKTURA. TI IZ SERVISNE ZONE PRAVE NEKI I PRIFIT PA BI I ONI MOGLI MALO DA SE OTVORE MNOGO PITANJA MALO ODGOVORA.

  20
  • Tako je, dionica magistrale od Zmijice do tunela je katastrofalna i sramota ove opstine. Zbog onih silnih sahtova treba voziti slalom da ne bi slimio auto. Sve se nesto drugo radi u opstini a ovo nikako da dodje na red.

   22
   1
   • Prioritetni problem je od Zmijice do kružnog toka u Meljinama. Nisam iz Zelenike ( na sreću ) jer svi znaju da Zeleničani samo svoje d..e gledaju

 6. Zaboga ne počinjite prije kraja sezone, napravićete haos!!!
  Predali ste tek za ut uslove a već se zna cijena i izvođač!
  Sve miriše na korupciju i nametnuti haos u saobraćaju!!!

  33
  4
 7. ljudi moji , jel se oni sprdaju , pa citava magistrala do kotora je u katastrofalnom stanju , zasto se ne rade dve , tri dionice odjednom , kako su PG-CT -BD rekonstruisali komplet za 2 godine, na 4,5 mijesta je radjeno istovremeno.
  Ovo je samo da zamazu narodu oci , kao da nesto rade i kjod nas,

  35
  4
  • Isto kad bude odradjeno od Opstine do Hotel Plaze , na sveto nikad naravno.

   Pare za rekostrukciju Opstina Herceg Novi par puta vec potrosene*

 8. Radovi ce vjerovatno poceti par dana prije sezone, kao po obicaju…
  Ispade da se kod nas nista ne moze uraditi bez kojeg miliona € …
  I zasto se ne pocne od mosta koji je u najgorem stanju kod mesare Babic?

  20
  4
 9. хахаха који је ово пут по реду да је “раде” за задње двије године? а школа је већ направљена или и она само што није?

  24
  2
 10. Prekratka dionica i prevelika cijena! Krenite vec jednom od granice i sredite sve do Kotora! I bez “ugradjivanja”, za ovoliko se moze srediti do Meljina a ne do Mojdeskog puta!!!

  39
  2

Ostavite komentar

*

code