Ove godine 3,77 miliona eura za javne nabavke, najviše za putnu infrastrukturu...

Ove godine 3,77 miliona eura za javne nabavke, najviše za putnu infrastrukturu u Herceg Novom

6
Podijeli

Opština Herceg Novi je revidovala Plan javnih nabavki za 2018. godinu, koji je donešen 27. decembra prošle godine, vrijedan je 3.770,700 eura. Plan sadrži 44 stavke, raspodijeljene u 3 „kategorije“ – plan nabavki za robu, radove i usluge, koje će biti finansirane iz opštinskog budžeta.

U odnosu na prvu verziju Plana, napravljena je samo jedna izmjena, kojom su inovativni sadržaji za Kanli kulu, vrijedni 180 hiljada eura, iz kategorije “robe” prebačeni u kategoriju “usluge”.

Picerija i restoran

Najobimniji  i finansijski navrijedniji je plan nabavki  za radove, jer iznosi 2.805.000 eura i sadrži 17 stavki. Njime će, između ostalog, biti „pokriveni“ sljedeći radovi: rekonstrukcija Njegoševe ulice – 500 hiljada eura, rekonstrukcija i sanacija lokalne i putne mreže i komunalne infrastrukture – 300 hiljada eura, učešće u izgradnji Autobuske stanice – 400 hiljada eura, rekonstrukcija kuće Iva Andrića – 100 hiljada eura, infrastrukturno opremanje MZ Kumbor i Đenovići – 300 hiljada, izdaci za izgradnju i postavljanje spomen obilježja – 50 hiljada, izdaci za izgradnju kapela – 50 hiljada, izgradnja pješačke staze od Bijele do Kamenara – 50 hiljada, izgradnja trotoara duž Jadranske magistrale – 100 hiljada, izgradnja kružnog toka i fontane kod Novljanke – 70 hiljada, rekonstrukcija platoa kod  spomenika Tvrtka I – 80 hiljada, uređenje vidikovaca (Njivice, Luštica, Kameno) – 50 hiljada, izgradnja sportskih terena, otvorenih vježbališta i dječijih igrališta – 100 hiljada, sanacija stepeništa – 50 hiljada, rekonstrukcija autobuskih stajališta – 50 hiljada, nepredviđeni izdaci za radove – 200 hiljada eura.

Plan javnih nabavki za usluge vrijedan je 710.800 eura, a obuhvata 17 stavki. Između ostalog: inovativne sadržaje za Kanli kulu – 180 hiljada eura, izrada planske dokumentacije – 50 hiljada, izrada projektne dokumentacije – 100 hiljada, izrada projektne dokumentacije za putnu i vodovodnu mrežu na Luštici – 100 hiljada, nepredviđeni izdaci za usluge – 100 hiljada.

Planom nabavki za robe, predviđeno je 8 stavki, za koje je opredijeljeno 254.900 eura. Za nabavku udžbenika za đake, procijenjena vrijednost nabavke je 51 hiljada eura, terensko vozilo za potrebe Agencije za razvoj i zaštitu Orjena finansiraće se sa 10 hiljada eura, a nepredviđeni izdaci za robu (kancelarijska oprema i slično) iznose 100 hiljada eura, navodi se u ovom dokumentu.

6 Komentari

 1. Ako budete pravili kao sto ste napravili trotoar u Igalu, bolje nemojte nista! Ono je ruglo Igala. Betonski trotoar u 2018 g postavljati ??????
  A samo zaposljavate i sve ode na plate da bi na sledece izbore zadrzali vlast! Gori ste od predhodnika!

  3
  2
 2. Dobro je, vidi se da se trude, a još će biti bolje ako ovo sve i urade. Samo je malo čudna popravka Njegoševe po deseti put. Zadnji put se sređivala prije samo 4 godine. Šteta što nema malo više mašte, pa da se uradi nešto puteva, ili kanalizacija, u zagorskim selima, ili na Rivijeri, umjesto Njegoševe. I to je sve Herceg-Novi!

  4
  1
  • Mjesecno izdvajanje za plate opstine i javnih preduzeća je preko 500.000 eura sto je više od 6 miliona. Ukupan budžet će biti do 13 miliona ako i bude toliko, znaci poka budžeta za 500 opstinara i pola budžeta za sve ostalo odnosno za ostalih 30 hiljada stanovnika. Bravo !

   20
   1
   • Računajmo ,ako se otpusti 70 % ZAPOSLENIH u opštini i javnim preduzećima ,ušteda je 4200 000 e a onda zaposliti one koji će da rade na sredjivanju grada i imati novac za to.U čemu je problem?????????????? Ne razumijem zašto sami sebe mrzimo i povećavamo nama porez??????

Ostavite komentar

*

code