Ove godine biće uređeno 12 autobuskih stajališta od Igala do Meljina

Ove godine biće uređeno 12 autobuskih stajališta od Igala do Meljina

17
Podijeli

Lokalna uprava Herceg Novi pregovara sa nekoliko firmi koje bi učestvovale u uređenju autobuskih stajališta, koje je najavljeno za ovu godinu. Opština je u saradnji sa Agencijom za izgradnju i razvoj grada prošle godine završila Elaborat autobuskih stajališta, kojim su obuhvaćena sva postojeća, ali i mjesta na kojima ona nisu obilježena, a građani su iskazali potrebu da budu.

Namjera lokalne uprave je da realizacija posla po prijedlogu iz Elaborata krene u ovoj godini, te da dio posla finansira Opština, a dio da bude ostvaren kroz javno-privatno partnerstvo, pa u ovom trenutku još nije poznato kolika će biti vrijednost ove investicije.

Picerija i restoran

Više detalja, uz konkretan početak i završetak radova, trebalo bi da bude poznat za dvije-tri sedmice.

Tim Agencije popisao je i slikao sva stajališta, napravio presjek postojećeg stanja i dao prijedloge kako da se stajališta urede i uniformišu. Prema prijedlozima, uređenje bi podrazumijevalo da svako stajalište ima broj, naziv, istaknut vozni red i određeno mjesto za turističku mapu i reklamni materijal. Takođe, ideja je da 12 stanica od Igala do Meljina budu takozvana „smart stajališta“, što podrazumijeva wi-fi internet, LCD ekrane, video nadzor.

Podsjetićemo da je lokalna uprava na inicijativu Službe komunalne policije i uz asistenciju kompanije Blue line u oktobru započela uređivanje stajališta, uklanjanjem suvišnih plakata, oglasa i promotivnih materijala.

Takođe, opštinskom Odlukom o održavanju čistoće jasno je zabranjeno, bez odobrenja nadležnog organa, lijepiti ili rasturati reklamne listiće, oglase ili plakate na svim površinama, osim prostora namijenjenog za te svrhe.

17 Komentari

 1. Ako ih opet budu pravili od pleksiglasa na osnovu ranijeg iskustva bice brzo polomljeni..onda izgledaju kao ruglo.Treba nesto pametnije smisliti od cega uraditi bocne i zadnje strane

  1
  1
  • To je stvarno veliki problem, ugrozavaju bezbjednost, prave zastoje. Tu bi komunalci mogli da ovo isprate i pokazu da su korisni!
   Nije sve ni do vozaca autobusa, treba ukloniti i parkirana vozila po autobuskim stajalistima!

 2. A zašto je autobusko stajalište na Savini iza Vile Margot,
  urbanističkim planom predviđeno kao takvo, PRETVORENO U PAR PARKING MJESTA.
  Inače prethodni vlasnici vile su jako puno platili izmještanje i promjenu plana i samu izgradnju.

  14
 3. Hoče li ovu metalnu skalameriju sa novosadskog odmarališta više skloniti.To je ruglo od stanice.
  Nove tipske kioske bez dodatnih tendi i frižidera.Tipski ko na svim modernim stajalištima.

  19
  • Pa zar ne znate kako počinje svako saopšenje ove gradske uprave.
   USKORO počinje….
   Jedino kad se bratime, sutradan nam saopšte gotov čin.
   Nego trebalo bi objaviti jedan leksikon pobratima,čisto da znamo kad putujemo.

   6
   3
 4. A sto cete sa dijelom od meljina do kamenara.Najveci projekti se rade na tom dijelu.Ocemo li stavit po jedan suncobran i 5 plasticnih stilica.Sramota
  Ugledajte se malo na Pg firma “Roksped” je uradila autobiska stajalista sa kioskom i na svako stajaliste ima marsuta grada.A kod nas? Strance navodimo rukama jer pola ljudi ne zna Engleaki jezik i sl.
  Blue line ima monopol nad gradom i nisu u stanju da naprave komplet sva stajalista da na nesto lici.Ova sadasnja stajalista su rugla grada i sramota.Stoji se na stajaliste i drzi se kisobran.

  17
  4

Ostavite komentar

*

code