Ove sezone 18 punktova za prijavu gostiju u Novom, u prodaji i...

Ove sezone 18 punktova za prijavu gostiju u Novom, u prodaji i novi suvenir

6
Podijeli

U susret ljetnjoj sezoni, u hercegnovskoj Turističkoj organizaciji, osim izrade prvog kataloga smještaja, ovih dana skoncentrisani su na otvaranje info biroa, organizaciju prodaje novskog suvenira, te štampanje propagandnog materijala.

Kako su Radiju Jadran kazali u TO, neki info biroi biće otvoreni 1. maja, ne precizirajući na kojim lokacijama, dok će ostali biti otvoreni mjesec kasnije:

Picerija i restoran

“Ove sezone u planu je najmanje 18 punktova, što je u odnosu na prošlu sezonu 4 više. Lokacije su ustaljene – duž čitave rivijere i u gradskom području Herceg Novog i Igala, kao i na Luštici. S obzirom na činjenicu da sada Turističke agencije nemaju pravo registrovanja gostiju i naplate boravišne takse, ove sezone biće ih najmanje 18”, naveli su u TO.

To će svakako iziskivati dodatnu radnu snagu, pa će, kako kažu, pored stalno zaposlenih 20 radnika u TO, biti angažovano još po dvoje sezonaca za svaki info biro.

Osim standardne prijave gostiju, pružnja servisnih informacija i promo-materijala, turisti će, pored starih, od ovog ljeta u info biroima moći da kupe novi gradski suvenir, rad Alebrta Barbata. Podsjetićemo, riječ je o figuri kojom kao simbol grada dominira Sat kula:

“Prodaja suvenira obavljaće se u info biroima, a očekujemo da će krenuti početkom jula. Suveniri-figure biće po cijeni od 6 eura i magnet po cijeni od 3 eura. Planira se da dio tih sredstava ide u fond koji ćemo u sljedećem periodu definisati. Pored novih suvenira u ponudi će biti i ranije izrađene šolje, majice i cegeri”, ističu u TO.

U toku je javna nabavka za novi propagandni materijalai, a do kraja mjeseca trebalo bi da bude odabran najpovoljniji ponuđač. Pored izrade i reprinta ustaljenog materijala, biće dosta novog, među kojim je katalog smještaja, mape auto kampova, hajking i bajking staza i 3D atlas-mapa Herceg Novog.

Lokalna TO trenutno realizuje besplatne časove za dvije grupe polaznika engleskog jezika i tri grupe polaznika ruskog jezika radi dodatne edukacije zaposlenih u turističkoj privredi.

“Od februara, početka projekta na kursevima je bilo oko 150 polaznika. Tokom glavne turističke sezone kurseve nećemo organizovati, a od oktobra ćemo razmotriti sljedeće opcije”, napominju u TO.

Inače, u Herceg Novom, prema jučerašnjim podacima TO , boravi 2.139 prijavljenih gostiju, što je 1% više u odnosu na lani. Od toga je 1.874 stranih, a 265 domaćih gostiju. U hotelima je smješteno 1027, a u domaćinstvima 1112 posjetilaca.

6 Komentari

 1. Ovo je sprdnja! Počevši od organizacije rada i manifestacija koje se organizuju do suvenira koji se forsira i finansira od opštinskih para. Hoće li iko ikad podnijeti račun gdje je bio, šta je radio. Da je sreće svako tri mjeseca bi bio podnijet izvještaj o rezultatima i troškovima. I, molim vas, ne uporedjujte se sa radnicima T.O.Kotor. Oni svoje plate debelo odrade i njihovi turisti dobiju prave informacije. Nije im primarna naplata boravišne takse. Oni na pravi način promovišu svoj grad!

  7
  3
 2. A ružna li je drvena skalamerija na plaži Žalo Bože dragi…Godinama krnji pogled na zaliv i vizure ulaza u Luku . Ima li koga da to ukloni ili naredi zakupcu da prilagodi šank?

  17
  1
 3. INFORMATORI U TURIST BIROIMA IMAJU NAJMANJE PLATE U CRNOJ GORI-.KOLASIN 50E VISE ,TIVAT I KOT R PO 90,BUDVA 120E VISE I.T.D.IGALO I MELJINE PREBACIJU NORMU I DO NEVJEROVATNIH 700 POSTO SVAKOga DAN A .JEDINO U HERCEG NOVOM BIROI. RADE I NEDELJOM.TRENUTNO SE NE RADE PRIJAVE BORAVKA JER RUKOVODSTVO TO NIJE OBNOVILO SOFTVER.NEMAJU POJMA DA SE TO OBNAVLJA SVAKE GODINE.KOORDINATORKA NIJE NISTA NAUCILA ZA 2. G.ODINE.

  26
  5
 4. SAMO 18 DUZ OVOLIKE RIVJERE.A BOGAMI KOLIKO SU PUTOVALI I REKLAMIRALI PLUS BRATIMILI OCEKUJEMO KRKLJANAC OD TURISTA .I U DUBROVNIK SE TRESU OD NASEG OPTIMIZMA ,JADNA VAM MAJKA POJIMA NEMATE DA NE UDJU OVIH PAR CRUSERA NIGDJE NIKO SEM VIKENDASA I NJIHOVIH GOSTI.LJETUJU DZABEZARADJUJU SVE KORISTE MUFTE I JOS SE SPRDAJU SA NAMA .

  17
  4
 5. Samo 18?
  Malo je to jer se ocekuje poslije silnih sajmova i bratimljenja sa gradovima rekordan broj gostiju u zadnjih 40 godina.
  Nego koliko je to novih radnih mjesta iz Novske liste?
  Sta je Mica rekao?

  31
  11

Ostavite komentar

*

code