Ove subote i tradicionalni zimski kotorski karneval

Ove subote i tradicionalni zimski kotorski karneval

0
Podijeli

Defileom mažoretki, kotorske Gradske muzike i kapom karnevala, na ulicama Starog grada Kotora, u subotu 18. februara, u 18 časova, svečano će biti otvoren tradicionalni zimski karneval.

Istog dana, na glavnom gradskom trgu održaće se “Papalada ala Maka”, uz delicije karnevalskih grupa i muziku benda Lungomare. Dječiji maskenbal, u saradnji sa TC “Kamelija” na programu je dan kasnije u igraonici Zum Zum, od 15 do 17 časova.

Picerija i restoran

Učenici Muzičke škole “Vida Matjan” održaće Koncert pod maskama, u crkvi Svetog Duha u utorak, 21. februara u 19 časova.

Mažoretke “Fešta” pripremaju novi spektakl u okviru jubilarnog 20. koncerta, koji će u velikoj sali Kulturnog centra biti upriličen u četvrtak 23. februara, u 18 sati.

Dan kasnije, plesni studio „Alisa“ prirediće rođendansku žurku, takođe u velikoj sali Kulturnog centra od 18 h.

Veliki maskenbal zakazan je za subotu 25. februar u 21, u Poslovnom centru „Vukšić“. Za najbolje maske, pojedinačne i grupne, obezbjeđene su novčane nagrade u vrijednosti od 2.700 eura.

Program tradicionalnog zimskog kotorskog karnevala završava se u nedjelju 26. februara, velikom karnevalskom povorkom od 15 sati, nakon čega će biti održan koncert Tomislava Bralića i klape “Intrade” na glavnom gradskom trgu.

Na dan karnevala iz štampe će izaći humoristično-satirični list “Karampana“. Kutija za tekstove koji čine sadržaj ovog lista nalazi se na Kamenom kiosku.

U sklopu fešti Zimskog kotorskog karnevala, na programu je i karneval na Prčanju, koje će biti održan subotu 18. februara od 15.30 sati, dok će se sat kasnije, u tamošnjem Domu slobode, biti dječiji maskenbal.

Organizator je JU Kulturni centar “Nikola Đurković”, suorganizator kotorskog karnevala je Turistička organizacija Kotor, a  pokrovitelj Opština. Generalni sponzor je Luka Kotor A.D., dok je manifestaciju finansijski pomoglo i Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code