Početna Kultura Ovog ljeta bez festivala saksofona, direktorica Muzičke škole ne odgovara na pozive...

Ovog ljeta bez festivala saksofona, direktorica Muzičke škole ne odgovara na pozive organizatora

5

Međunarodni festival saksofona Belgrade SAXperience ove godine neće imati svoje ljetnje izdanje u Herceg Novom, budući da organizatori već godinu i po ne mogu da stupe u kontakt sa direktoricom Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Jovankom Veljović.

Kako je Radiju Jadran saopštio organizator i direktor festivala, Milan Savić, Veljović se već godinu i po ne javlja na telefon niti odgovara na mejl ili poruku o tome da li će sarađivati.

Veoma je, kako navodi, tužno što je Međunarodni festival saksofona Summer Saxperience, koji podržavaju Francuski institut u Crnoj Gori i Italijanski institut za kulturu, Azerbejdžanski kulturni centar i koji je u prethodnih pet godina u Herceg Novom organizovao preko 20 besplatnih koncerata vrhunskih izvođača iz Francuske, Italije, Hrvatske, Azerbejdžana i Srbije, naišao na ovakvu prepreku zbog čega ne može da se održi:

„Kao odgovorni organizator festivala u Herceg Novom koji ima šestogodišnju tradiciju, osjećam da je moja dužnost da vas obavijestim o neozbiljnosti Muzičke škole Herceg Novi kao partnera festivala. Ove godine festival se organizuje na Srebrnom jezeru i nadam se da ćemo opet imati priliku da ovu već tradicionalnu manifestaciju održimo u budućnosti u Herceg Novom“, kazao je Savić.

Podsjetićemo da je festival pokrenut prije 6 godina u saradnji sa Školom za osnovno muzičko obrazovanje Herceg Novi, kako bi se promovisao saksofon kao instrument, ujedno i istoimeni festival. Osim besplatnih koncerata na Trgu od muzike kod Muzičke škole i na terasi Gradske kafane, bila je organizovana i Ljetnja škola saksofona za učenike osnovne i srednje muzičke škole, studente osnovnih, master studija, diplomirane saksofoniste kao i hobiste.

Cilj ljetnje škole bio je da mladim i talentovanim saksofonistima pruži jedinstvenu priliku da, u ljetnjoj afmosferi, uz zabavu i druženje, na atraktivan i jedinstven način, uče od najeminentnijih saksofonista, koji dolaze iz različitih djelova Evrope i svijeta.

Svi polaznici radionica imali su priliku da na kraju festivala stečeno znanje praktično iskažu na završnom koncertu festivala.

5 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code