Početna Sport Ovog vikenda 13. Tivatska regata

Ovog vikenda 13. Tivatska regata

0

Od danas do 21. aprila trajaće Tivatska regata UNA Montenegro Cup, takmičarskog i turističkog karaktera za sve tipove jedrilica. Navigacijskoj regati krstaša, zakazanoj za nedjelju 21. aprila prethodiće dvodnevna regata za klase Optimist i Laser danas i sjutra.

Foto: JK Delfin

Više od 30 jedrilica i 150 jedriličara domaćih, ali i gostiju, jedriće navigacijsku regatu Tivatskim i Kotorskim zalivom. Start je ispred Ponte Seljanovo, zatim oko ostrva Gospe od Milosti i Sveti Marko kroz prolaz Ralo te kroz tjesnac Verige, jedrilice oplove Peraška ostrva i vraćaju se u cilj na Pontu Seljanovo.

Organizatori, JK Delfin i tivatska kompanije UNA Montenegro, su objedinili sve izazove jedrenja najljepšom navigacijskom rutom u Boki i ideju da pod sloganom „Budi Optimist“ pokrenu i donatorsku akciju za kupovinu jedrilice tipa Optimist, za najmlađe u JK Delfin.

Ceremoniju proglašenja pobjednika u svim klasama, zakazanu na mulu ispred Delfina 21. aprila u 18 sati, pratiće nastup kotorske dječje klape „Kotorski Grdelini,“ klape iznenađenja, kao i Acoustic Duo Small Talk.

Planirana je i izložba fotografija pristiglih na foto konkurs. Uključen je i Kreativni centar Tivat, koji će oslikati vrata hangara za jedrilice.

Prostorije kluba već su otvorene za prijave učesnika navigacijske regate krstaša. Kotizacija iznosi 10 eura po članu posade za prijave dospjele do subote 20. aprila u 20 sati. Neposredno pred regatu, 21. aprila, moguće se prijaviti do 10 sati, kada kotizacija iznosi 15 eura.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code