Ovog vikenda Budvanski karneval “Naoružaj se ljubavlju”

Ovog vikenda Budvanski karneval “Naoružaj se ljubavlju”

875
0
Podijeli

U Starom gradu u Budvi, od 28. do 30. aprila, biće održan XV Međunarodni turistički karneval i XVI Proljećna noć pod maskama, u organizaciji TO Budva, a u saradnji sa Opštinom Budva i NVO “Feštađuni”.

– Pod sloganom “Naoružaj se ljubavlju”, nakon uskršnjih, a neposredno prije prvomajskih praznika, Budva će ugostiti brojne posjetioce iz zemalja okruženja, ali i Evrope, koji će sasvim sigurno ponijeti u svoje domove lijepe utiske, vesele i razdragane, poput samog događaja – navode organizatori.

Picerija i restoran

Karneval će početi u petak nakon što maske, predvođene Dragoljubom Đuričićem i njegovim bubnjarima, “Abrumom” pozovu građane Budve i turiste na feštu. Zabava se zatim nastavlja u kafićima i restoranima unutar zidina Starog grada do kasno u noć.

Maske iz svih krajeva svijeta dolaze u Budvu kako bi bile dio “Velike karnevalske povorkе” u subotu 29. aprila i završava velikim vatrometom. Iste večeri, publiku očekuju i koncerti na više bina unutar Starog grada, a nastupiće Rambo Amadeus, Dragoljub Đuričić i drugi.

Treći dan Karnevala je posvećen najmlađima, jer se održava “Mala karnevalska povorkа” i niz edukativno-zabavnih igara i programa na bini. Pored bogatog kulturno-zabavnog programa, neizostavni dio Karnevala je “Slatki kutak”, gdje će se služiti tradicionalni slatkiši budvanskog kraja.

Ove godine prvi put, u susret prvomajskim praznicima muzički program se nastavlja i u nedjelju 30. aprila uveče, kada će biti organizovan koncert na trgu ispred Starog grada, a nastupiće budvanski bend “Mazzom u fugazzu” i zatim “Who See”.

Karneval u Budvi označava i nezvaničan početak ljetnje turističke sezone, što mu daje posebnu draž i veselu atmosferu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code