Ovog vikenda Crveni krst prikuplja humanitarnu pomoć u hipermarketima

Ovog vikenda Crveni krst prikuplja humanitarnu pomoć u hipermarketima

1
Podijeli

Opštinska organizacija Crvenog krsta organizovaće drugu ovogodišnju veliku sabirnu akciju prikupljanja humanitarne pomoći socijalno ugroženim porodicama u Herceg Novom.

Akcija će u nekoliko novskih hipermarketa biti održana 18. i 19. novembra, i to u: Merkator Zelenika, Ideja centar, Voli u Igalu, kao i HDL Laković u Igalu. Zainteresovani građani moći će da doniraju pomoć od 9 -17 h, kazala je našem radiju koordinatorka OO CK, Mira Krsmanović. Neophodni su kao i do sada hemijski artikli i najosnovnije životne namirnice.

Picerija i restoran

– U akciji učetvuju 62 volontera. U svakom objektu, u dvije smjene, biće po 4 volontera. Dvoje će biti na ulaznim vratima, sa propratnim materijalom, kako bi animirali građane za donacije, u granicama svojih mogućnosti. Po dvoje volontera biće kod kasa. Oni će donirane predmete sortirati i nositi u Opštinsku organizaciju Crvenog krsta – pojasnila je Krsmanović.

Prikupljena pomoć biće podijeljena u periodu od 29. novembra do 6. decembra, socijalno ugroženim pojedincima i porodicama, prema internom, ali i spisku Centra za socijalni rad.

Kako je Krsmanović navela, u Herceg Novom je trenutno oko 400 porodica kojima je potreban ovakav vid pomoći, ali taj broj nikada nije konstantan, već varira.

Ona  je zahvalila građanima Novog na uvijek velikom odzivu,kao i svima koji su i do sada učestvovali u ovakvim akcijama, očekujući da se i ovoga puta pridruže.

1 komentar

  1. Ukoliko ne budu imali oznaku Crvenog krsta necu donirati.. Ko su ljudi u zutom sto mi traze novac i kuckaju u tel.po cijeli dan? Neprijatno se osjecam kad stoje na ulazu u prodavnicu…

    6
    1

Ostavite komentar

*

code