Ovog vikenda počinje Luštica fest filmski festival

Ovog vikenda počinje Luštica fest filmski festival

1
Podijeli

U porti crkve Svetog Arhangela Mihaila, u selu Klinci na Luštici, od 11. do 15. avgusta biće održan filmski festival četvrti “Luštica fest”. Organizator je Klinci village resort, uz podršku Turističke organizacije Herceg Novi.

“Zlogonje”

Pred publikom će biti pet sjajnih filmova nastalih u novom milenijumu na prostorima bivše Jugoslavije, svake večeri od 21 sat i 30 minuta, uz slobodan ulaz. Do Klinaca je obezbijeđen i prevoz koji iz Rosa kreće pola sata prije početka projekcija.

Picerija i restoran

Na Luštica festu publika će uživati u ovogodišnjem hitu “Zlogonje”, te jednom od najpopularnijih novijih alternativnih ostvarenja – “Život po Moskriju” nastalom prošle godine, kao i dva naslova koja spadaju u najznačajnija djela hrvatske novije kinematografije – “Oprosti za kung fu” i “Kino Lika”. Pored njih, tu je i “Ljuljaška” – jedan od najinteresantnijih drumskih filmova (road movies) snimljenih na ovdašnjim prostorima.

Luštica fest ima i humanitarnu crtu. Tokom festivala biće prikupljani dobrovoljni prilozi za oporavak dijelova Luštice stradalih u prošlogodišnjim požarima, kao i za potrebe štićenika Dječijeg doma Mladost u Bijeloj.

Raspored:
11. avgust “Oprosti za kung fu”, režija: Ognjen Sviličić, uloge: Daria Lorenci, Filip Rados, Vera Zima
12. avgust “Zlogonje”, režija Raško Miljković, uloge: Mihajlo Milavić, Silma Mahmuti, Jelena Đokić
13. avgust “Život po Moskriju”, režija Goran Nikolić, uloge: Strugar, Vladimir Vučković, Andrija Bošković, Rambo Amadeus
14. avgust “Ljuljaška”, režija: Tamara Drakulić, uloge: Rex Doane, Tamara Drakulić, Elena Erkman
15. avgust “Kino Lika”, režija: Dalibor Matanić, uloge: Krešimir Mikić, Areta Ćurković, Ivo Gregurević

1 komentar

Ostavite komentar

*

code