PAD PROMETA NA ŠEST GRANIČNIH PRELAZA U BOKI, JEDINO NA AERODROMU TIVAT...

PAD PROMETA NA ŠEST GRANIČNIH PRELAZA U BOKI, JEDINO NA AERODROMU TIVAT VIŠE PUTNIKA ZA 16 % I VAZDUHOPLOVA ZA 8 %

276
0
Podijeli

Tokom proteklog vikenda, sedam graničnih prelaza u Boki Kotorskoj prešlo je 109.912 putnika, 19.971 motorno vozilo, registrovan je 221 vazduhoplov, 148 plovila i 1272 prijave boravka stranaca.

Iz Sektora granične policije, Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novog kažu za Radio Jadran da ovo jeste period pojačane frekvencije turista, naročito pri ulazu u Crnu Goru, i takav trend će se zadržati do polovine avgusta. Ipak, velikih gužvi i zastoja nema, a na pregled dokumenata čeka se u prosjeku 15-ak minuta.
Iako je evidentan veći broj gostiju posljednjih dana u svim bokeljskiim opštinama, u procentima stanje baš i nije ohrabrujuće. Gužve ima, ali znatno slabije u odnosu na isti period prošle godine.
Na najvećem graničnom prelazu, Debeli brijeg, kažu nam da je u funkciji svih 9 traka, 5 na ulazu, kao i 4 na izlazu. Proteklog vikenda na ovom prelazu registrovano je 21% manje lica i 12,7% manje vozila u odnosu na isti prošlogodišnji period.
Drugi granični prelaz sa Hrvtaskom, odnosno sa EU, Kobilu prešlo je 11,5% manje lica i 21,7% manje vozila u odnosu na uporedni period prošle godine.
I granični prelaz Sitnica bilježi pad prometa od 15,8% kad je riječ o registrovanim putnicima, i 11% kad je riječ o vozilima.
U Luci Zelenika zabilježen je porast plovila od 1,8%, ali i pad registrovanih lica za 12,1 % u odnosu na isti period prošle godine.
Kotorska luka bilježi porast broja lica za 5,4%, ali i pad plovila za 15,1%.
I u tivatskoj luci takođe bilježe pad registrovanih turista za 17,7%, kao i slabiju posjetu plovila za 13,5%.
No menadžment tivatskog Aerodroma ima razloga za zadovoljstvo, budući da je zabilježen porast broja putnika za 16,3% kao i vazduhoplova za 8,8%.
Iz Uprave policije navode i da za 18 lica nije dozvoljen ulaz, za jedno lice nije dozvoljen izlaz, 2 lica spriječeno je u nezakonitom prelasku državne granice, po Interpolovoj potjernici pronađena je jedna putna isprava, otkriveno je jedno falsifikovanje putne isprave, podnešene su 3 prijave za prekršaj i izdata 3 prekršajna naloga za plaćanje novčane kazne.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code