PADAVINE I ODRONI NAPARVILI PROBLEM U SAOBRAĆAJU

PADAVINE I ODRONI NAPARVILI PROBLEM U SAOBRAĆAJU

76
0
Podijeli

saobraćajZa 24 sata na području hercegnovske opštine palo je 89 litara po metru kvadratnom kiše, a samo sinoć od 19 h do jutros palo je 70 litara po metru kvadratnom, kažu nam iz Hidrometorološke stanice u Igalu. Ništa neuobičajeno za Boku, iako su to obilne padavine koje su uticale na odvijanje saobraćaja.
Došlo je do odrona zemlje na pojedinim saobraćajnicama. Tako je mnogo nanosa zemlje bilo na magistralnom putu kod pekare Šušić,u blizini autopraone, gdje je i drvo uklonjalo, u ulici Braće Grakalića. Saobraćaj se odvijao jednom trakom zbog veće količine zemlje koja se našla na putu, a bageri su bili aktivni na putu od Meljina prema Podima, gdje na nekoliko mjesta bila veća količina zemlje. Uz sve ovo pukla je i cijev u blizini JP Čistoće pa je uz obilne padavine i izlijevanje cijevi pravilo ogrome probleme – obavjestio nas je direktor JP Stambeno komunlano Boris Seferović.
Sjutra će biti isto vrijeme sa nešto manje padavina, ali nas u nedjelju očekuje još više kiše i uopšte čitav mart biće promjenjljiv.

mojdez odron 11MOJDEŽANI STRIJEPE

Kada je ovakvo vrijeme najviše strijepe Mojdežani, koji već 9 godina strahuju šta će biti sa njihovim kućama zbog klizišta.
– Pukotine koje se nalaze i na mojoj i na drugim kućama poslije ovakvih kiša su sve veće, ali za nas je najveći problem kada kiše stanu – kaže nam mještanin i predsjendik MZ , Milorad Velaš.
– Kada kiša stane i kada se te podzemne vode povuku i smanji intezitet, dolazi do slijeganja tla i onda prilikom ponovnih većih bujičnih voda može doći do pokretnja klizišta -objašnjava Velaš. On je ponovio da bi što hitnije trebalo realizovati projkat Geo portala iz Ljubljane koji bi riješio uzroke nastanka klizišta i sanaciju Potkopa. Stanje je zaista alarmantno – tvrdi Velaš.
– Od godine do godine kada brojimo koliko je prošlo od pokretnja klizišta u Mojdežu niko se ne javlja, osim ako ja nekoga ne zovem za pomoć, kaže on, a pomoći nema. Izgleda da se čeka da se nešto veliko i strašno dogodi kao 2004. godine, kada se radilo mimo struke što pokazuje sadašnje stanje u tunelu Potkop i selu Mojdež – ponovio je Velaš.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code