PADAVINE UZROKOVALE „DEBELI“ MRAK U NOVOM

PADAVINE UZROKOVALE „DEBELI“ MRAK U NOVOM

146
0
Podijeli

hnPreko 80% kišnih dana od januara do danas izazvalo je brojne probleme i kvarove u javnoj rasvjeti u Herceg Novom. “Osim činjenice da su kvarovi učestali i da ih je po kišnom vremenu nemoguće otklanjati – oni se i gomilaju”, potvrđuje za naš radio, Branko Božović iz sektora javne rasvjete JP „Komunalno stambeno”.
Obilna kiša je proteklih dana oštetila veliki broj stubova za struju kako u zaleđu i selima Herceg Novog, tako i duž rivijere. U prigradskim naseljima, tačnije u Kruševicama 10 stubova trenutno ne radi, a u dijelu Mokrina i Bijelića u kvaru je trasa, kaže nam Božović. Prema njegovim riječima, krajem prošle sedmice uspjeli su da osposobe dio rasvjete.
“Osvjetlili smo dio Poda, dio Starog grada i ulice Sima Matavulja, kao i dio ulice Braće Grakalića. U petak smo popravili i dio rasvjete na potezu od Dječijeg doma do Bijele, međutim 6 stubova tu i dalje ne radi, jer je izgorio kabal. Zamijenili smo i kompletnu opremu u upravljačkom ormaru u Šćepoševićima koji je izgorio”.
Božović je dodao i da stanje javne rasvjete duž rivijere takođe nije najbolje jer su jutros dobili informaciju da ona ne radi u Đenovićima i Kumboru kod bivšeg vojnog otpada – u kvaru su 4 stuba na obje lokacije. Veliki je problem sa javnom rasvjetom i u Sutorini čija će popravka potrajati.
“Izgorio je kabal od trafostanice do prvog stuba i za zamjenu će biti potrebno dosta vremena. U pogon smo pustili i rasvjetu od mosta Milašinovića na Toploj do “Yachting Club-a” u Herceg Novom”.
No u Sutorini je „najdeblji” mrak. Jer, u kvaru je i starih 12 drvenih stubova ka graničnom prelazu Debeli brijeg, koji su, kako kaže Božović “veoma teški za popravku”, ali kada im vremenski uslovi budu dozvoljavali, počeće sa sanacijom.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code