Početna Društvo PALILI ZELENI OTPAD KOD BENZINSKE U IGALU

PALILI ZELENI OTPAD KOD BENZINSKE U IGALU

0

vatrogasni kamionPripadnici Vatrogasne jedinice u Herceg Novom gasili su požar u blizini benzinske pumpe u Igalu, gdje je vlasnik privatnog zemljišta zapalio zeleni otpad. Nije bila velika intervencija, koristili su samo jedno vozilo, ali dovoljno za opomenu.
Vatrogasce su obavjestili građani koji su se, kako nam je rekao komandir Vatrogasne jedinice Damjan Lončar, po malo i uplašili, jer je dim bio prevelik, a sama blizina benzinske dodatno ih je zabrinula. – Bez obzira na sva naša upozorenja i pozive građanima da nas obavještavaju ako pale zeleni otpad, da to iskontorlišemo, izgleda da i dalje ima nesavjesnih pojedinaca koji ne vode računa o tome gdje i šta pale – kaže Lončar.
boris seferovicPoznato je da o zelenom otpadu brinu radnici JP Stambeno komunalno koji za utovar i istovar punog kamiona zelenog otpada naplaćuju 35 eura.
Direktor ovog preduzeća Boris Seferović nam kaže da ima zainteresovanih za takav način odvoza otpada u vrijeme proljećnjeg čišćenja i sređivanja zelenih površina, što i jeste način da grad bude uređen. Ali, uvijek ima neodgvornih građana koji pale granje, da bi uštedjeli.
On dodaje da nije problem kada se mala količina stavi pored kontejenra, jedna ili dvije kariole, ali kada su to ogromne količine zelenog otpada, od 3 ili 4 kubika, onda to onemogućava i radnike JP Čistoća, da obavljaju svoj posao.
Ima pojedinca i preduzeća koji se i odgovorno ponašanju, pa pozovu Stambeno-komunalno da im odveze otpad. Onda za tu uslugu i plate. Jer, otkako je ukinuta nadoknda za gradsko građevnisko zemljište građani nemaju nikakvu drugu obavezu prema ovom preduzeću, objasnio je Seferović.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code