Palma daje podršku gostima iz Herceg Novog na predsjedničkim izborima u Crnoj...

Palma daje podršku gostima iz Herceg Novog na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori

46
Podijeli

Dok je karavan 49. Praznika mimoze uveseljavao Jagodince, delegacije dva grada sastali su se u Skupštini Jagodine, a poslije toga se i obratili medijima. Prenosimo izvještaj „Večernjih novosti“.

Palma: Pojačati ekonomsku saradnju Srbije i Crne Gore

Picerija i restoran

 – Kada je delegacija Jagodine bila u posjeti Herceg Novom, septembra prošle godine, vidjeli smo da većina građana Herceg Novog podržava ono što radi Srbija i oni žele da sarađuju sa Srbijom i mi prihvatamo taj njihov predlog. Mi želimo da saradnja između Srbije i Crne Gore bude veća nego što je bila ranijih godina. Prilikom naše posjete Herceg Novom, konzul Srbije me pitao zašto nismo poslali zvaničan dopis našoj ambasadi da dolazimo, ja sam mu rekao da za mene Crna Gora nije inostranstvo i da se tamo osjećam kao u Srbiji. Nikada se nismo miješali u izborne kampanje u Crnoj Gori, ali sada imamo moralnu obavezu da podržimo naše današnje goste na sljedećim izborima u Crnoj Gori, a to su predsednički izbori – rekao je predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma.

Dani mimoze u Herceg Novom su brend i cijela Evropa zna za taj praznik. Ja sam predložio Stevanu Katiću da se Dani mimoze održavaju u Herceg Novom i u ljetnjem periodu, kada tamo dođe veliki broj turista.

Ja sam impresionairan onim što sam video u Herceg Novom, a posebno izgradnjom nekoliko kompleksa i siguran sam da će ova opštinska vlast u Herceg Novom promeniti vizuelni izgled grada u narednih 5 – 6 godina i privući još veći broj turista –  rekao je Marković i pozvao građane Srbije koji odlaze na odmor u Crnu Goru, da obavezno odu u Herceg Novi.

 Katić: Jagodina je brend Srbije

– Opredjelili smo da ove godine Praznik mimoze najavimo karavanom koji će proći kroz Srbiju i Republiku Srpsku, a posebno kroz Jagodinu, naš budući pobratimski grad.

Jagodina to zaslužuje jer je definitivno postala brend Srbije, pored Kopaonika, Zlatibora, Beograda i Novog Sada. Jagodina je danas jedna razvijena opština, zahvaljujući gospodinu Markoviću, koji je svojim angažovanjem, trudom i radom iznio da ovaj grad danas ovako izgleda i ja mu na tome čestitam.

Na današnjem sastanku dvije delegacije dogovorili smo o proširenju saradnje između dva grada. Ovo je naša treća međusobna posjeta od dolaska nove vlasti u Herceg Novom, juna prošle godine i nastavićemo da se i dalje međusobno podržavamo na zadovoljstvo građana Jagodine i Herceg Novog i Srbije i Crne Gore.

U prvoj nedjelji februara počinju Dani mimoze u Herceg Novom i trajaće 30 dana i mi očekujemo oko 20 000 gostiju, a sljedeće godine će ovaj naš praznik navršiti 50 godina i uz 130 godina naše gradske muzike, biće to veliki događaj za koji se mi već sada pripremamo i trajaće naredne godine 50 dana – izjavio je predsjednik opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

46 Komentari

 1. A je li to Palma kandiduje Katića za predsjedničke izbore.
  Pa kakve skokove radi,moglo bi.
  Pumpa-Gradonačelnik-Preśjednik CG.
  A Palma se inače ne mješa u unutrašnje stvari kod nas.
  Osim što apeluje da se prekine sudski proces Sinđi,malo
  o opštinskim izborima i malo o predsjedničkim.

  16
  9
 2. Znači, ove godine se cvjetanje mimoze odlaže za avgust? Hitno vanredna sjednica po tom pitanju, da ne bude kasno, već sam ih snimio nekoliko, koje su krenule da cvjetaju kad im vrijeme nije.

  15
  8
 3. Valjda bi trebali da mi docekujemo goste iz srbije( jagodine) kada nas toliko vole ,a ne da idemo kod njih. Sigurno su mazuretke dobile od cika palme po 3000din ipak su u velegradu za ovaj nas.hahhaha????

  28
  11
 4. A obratite paznju na Stefana Afriku. Kojim povodom on stoji u ovom drustvu. Naravno da mu je mjesto sa ovima, samo me zanima koja mu je funkcija. Bas su svi sa slike slatki. Sta vise reci? Rijeci su suvisne. Odlazim

  37
  13
 5. Dani mimoze u Herceg Novom su brend i cijela Evropa zna za taj praznik. Ja sam predložio Stevanu Katiću da se Dani mimoze održavaju u Herceg Novom i u ljetnjem periodu, kada tamo dođe veliki broj turista.???????
  SURLAŠ STIGAO DO JAGODINE

  60
  7
 6. Nijeste mi jasni. Sta ste od ove kumovske koalicije ocekivali. Mozda; da podju u Italiju, Hrvatsku, Slovenijy, Spaniju ili ne daj boze u Francusku. Ne oni su sad dobri u Jagodini u toj provinciji a kad odu u Gucu kukala ti majka postace truba i orkestri tradicija Novska.

  41
  14
 7. Ovaj cirkusant može da opstane samo u društvu “farmi i parova ” , koji su moralno i intelektualno osakatili narod …Ovo nije tragedija nacije , ovo je tragedija čovječanstva

  37
  10
 8. Ovoga vam je Mica 100% doveo u grad. Hn sa Jagodinom ima zajednickoga koliko i sa Zivinicama. Umjesto da se ugledate na primorske gradove vi ste nasli Palmu bivseg boksera i Milosevicevog batinasa da obilazite. Ocete li i onog Bogdanova heroja iz Djenove da dovodite u obilazak opstine?

  38
  19
 9. Zašto stalno kritika s jedne i druge strane,kad zajedno vec dugo narod bira i izabere lokalne i drzavnefunkcionete,dajte javno ono pozitivno kod jedni i drugih a ne primitivne kritike bez predloga kako prevazići postojeće stanje,nigdje sada bas ruže ne cvjetaju, sa vi smo za završetak poslova ali kvalitetno,tradicija hljeba i igara se nastavlja i dalje,malo je proizvodnih pogona,troškovi visoki,manje zabave,više zajedničke pozitivne energije,jer tako ovaj naš lijepi novi može dalje bolje,dostićemo mi evropske standarde,ali je bitno da sačuvamo sebe,život brzo teče,nema danreprizu

  15
 10. To smo čekali, Praznik mimoze prve subote u avgustu a Baošićani će sada zamrznuti tone mimoze da mogu da okite goste kada dođu na feštu. Ove godine će najviše maski i na našem maskenbalu biti sa palmom i surlašom.

  78
  11
 11. Kuku majko kada se Palma, otvoreni homofob, nacionalista i korupcionista javlja sa bilo kakvim savjetima i podrskama. Kuko majko ako ovi nasi od njega savjete kupe, zavrsicemo sa zirafama na škver…
  Ali nema veze, bitno da se ovi nasi zabavljaju 5 dana po Srbiji, pa kada dodju ce da pisu saopstenja kako je taj trosak bio neophodan i kako su ovi prije njih trosili na jahte i stanove, a oni kukavci bi da vide malo svijeta..

  59
  23
 12. Od lani mislim sto li se Katic uvatio bas Palme. A sad je jasno, depolitizacija! Promocija mimoze a ovamo podrska predsjednickom kandidatu. Sramota!

  47
  13
 13. Razmišljam da li sam za Dobrotu. Grad u haosu : Kolektor, rasvjeta, mojdeški put , surlaš, “Jadran” , a opštinari šetaju li šetaju. Koliko juče su kukali, vapili da im damo podršku jer će im se danas blokirati račun. Razmišljam: možda oni misle da nam uvedu nove poreze za njihove i prethodne brljotine. A možda su kod Palme otišli za lijek protiv surlaša. Jer, Palma dobro izgleda, sigurno ima lijek protiv surlaša.

  64
  24

Ostavite komentar

*

code