Palma savjetovao: Kako da Herceg Novi dostigne bar malo šarma Jagodine?

Palma savjetovao: Kako da Herceg Novi dostigne bar malo šarma Jagodine?

112
Podijeli

Nakon dvodnevne posjete Herceg Novom  delegacija grada Jagodine, koju predvode predsjednik Skupštine, Dragan Marković i gradonačelnik, Ratko Stevanović, sa domaćinima, predsjednikom Opštine Stevanom Katićem i potpredsjednicima, Milošem Konjevićem i Danijelom Đurović obratili su se novinarima. Bilo je za očekivati da sa njima na  pressu bude i Markovićev kolega iz Herceg Novog, predsjednik Skupštine dr Miloš Bigović, ali on je izostao.

Jagodinski predsjednik Skupštine i poslanik, poznatiji  pod imenom Palma, ponudio je Herceg Novom saradnju, iskustva koja imaju u vođenju lokalne uprave, savjetovao da Herceg Novi razvija turizam, ne samo za bogate turiste, poput onih koji će dolaziti u Portonovi. Poručio je i da opozija ne treba da se svađa sa vlašću, te da zajedno brinu o interseima grada. Crnogorskom pravosuđu je uputio mobu da osolobodi optužene u slučaju državni udar  da se brane sa slobode, pogotovo bolesnog Bratislava Dikića, koji, kako je kazao sigurno nije terorista.

Picerija i restoran

Predsjednik Stevan Katić je zadovoljan posjetom delegacije Jagodine i kompletnog pomoravskog okruga, jer  je dogovoreno da završe proceduru bratimljenja gradova, ali i kako da Herce Novi koristi  dobru praksu koju je Dragan Marković uveo u Jagodini.

– Zaista, Opština Jagodina je postala jedan brend u Srbiji i mi smo se, na neki način, kada smo posjetili Jagodinu,upoznali s tim i koristićemo njihova iskustva u tome kako su uspjeli  da od Jagodine naprave brend, turistički  i industrijski – istakao je Katić.

Delegacija grada Jagodine obišla je  turističke potencijale, a privrednici, čije komapnije zapošljavaju više od 2 hiljade ljudi, sagledali su mogućnosti saradnje u eventulanim investicijama u Opštini Herceg Novi, kazao je Katić.

– Obišli smo nekoliko lokacija, potencijalnih za smještaj jagodinskih đaka, koji bi trebalo da dolaze u naš grad, a koji se finansiraju iz budžeta grada Jagodine. Postoje nesumnjivo dobri potencijali grada Herceg Novog i Opštine, da nastavimo saradnju i već sljedeće godine veliki broj jagodinskih đaka da počne da dolazi u Hercge Novi – istakao je Katić.

U ime jagodinske delegacije Marković je kazao da su se  uvjerili da Herceg Novi ima dušu i siguran je da će u naredne tri godine biti promijenjen izgled Herceg Novog. Obala nije iskoriščena, nisu napravljeni hoteli, primjetio je Palma. Važno je da turistički sarađuju dva grada i da iz Jagodine šalju  đake na ljetovanje, istakao je on.

Govoreći o odnosima Crne Gore i Srbije, kao predsjednik partije „Jedinstvena Srbija“, koja ima 6 narodnih poslanika u parlamentu,  Marković  se zalaže za veću ekonomsku saradnju i tješnje veze dvije države. To je dokazao, kaže, i ovom posjetom Herceg Novom, o kojoj nije obavijestio ni Minsitasrtvo inostranih poslova, niti konzula Srbije u Herceg Novom, osim telefonom  Ivicu Dačića.

– Ovo za mene nije druga država, ovo je bratska teritorija. Naše Vlade treba da sarađuju, opštine, gradovi i da se varte u ono vrijeme kada je saradnja bila mnogo veća. Mnogo mješovitih brakova ima između srpskog i crnogorskog naroda i to niko ne može zaustaviti – naglasio je Marković.

Dodao je da Jagodinci nisu konkurencija crnogorskim privrednicima, predstavljajući neke iz delegacije koji proizvode i izvoze  aluminijsku stolariju, imaju rudnik olova i cinka, prave avione…“Ni manje delegacije niti više radnika u Srbiji“, reče on.

Ponudio je da od 12 stranih investitora koji su došli u Jagodinu neke interesantne dovede u Crnu Goru, te da „Herceg Novi ima neku italijansku fabriku koja će proizvoditi i zapošljavati radnike“.

Poziv opoziciji da se ne svađa i da dođe u Jagodinu

Predsjednik parlamenta Jagodine, Dragan Marković, šetajući Herceg Novim, stekao je utisak  da je rado viđen gost:

– Pozdravio sam se sa preko 100 ljudi, prepoznali su me. Htjeli su da razgovaraju sa mnom i hoće da sarađuju sa Srbijom, posebno sa Jagodinom. Jer, Jagodina se razlikuje od drugih gradova. Mi smo i turistički centar, imamo akva park i voštanih figura…ali nismo konkurencija – ustvrdio je Marković, uz podatak da su ove godine imali preko 450 hiljada turista. Poslije Vrnjačke Banje i Zlatibora treći su grad u Srbiji po broju turista.

A onda je savjetovao Novljane i opoziciju:

– Vama je Bog dao more i treba maksimalnmo da iskoristite ovu lokaciju i geografski položaj. Pozivam opoziciju da se ne svađaju. Od 2004. godine sam prvi čovjek Jagodine i sa opozicijom  smo se raspravljali samo 15 dana, a poslije toga  smo se dogovorili da zajedno donosimo sve odluke koje su u interesu grada. Tako sarađujemo do danas – ustvrdio je Palma, dodajući da sjednice parlamenta sa 15 tačaka dnevnog reda traju samo 15 minuta.

Kada je Crna Gora otišla iz Jugoslavije veliki broj građana Srbije je žalio za tim, „ali građani su odlučili tako, mi poštujemo volju naroda, ali tražimo da malo više sarađujemo“, kazao je čelnik iz Jagodine. On često ljetuje u Grčkoj i funkcionerima u Paraliji govori da su Srbi napravili deset takvih gradova, ali i u  Crnoj Gori Srbi su, kako je kazao, ostavljajući novac kao turisti, napravili gradove.

Palma je pozvao  sve odbornike, opoziciju, pa i medije, da dođu u Jagodinu i da vide šta su sve uradli, da iskoriste dobre primjere i praksu  za Herceg Novi:

– Insistiram da dođe opozicija. Mnogo mi je žao što nisam vidio ni jednog odbornika opozicije  i da se ne dijelimo poslije izbora kada su u pitanju veliki poslovi, jer siguran sam i da opozicija dobro misli svojim građanima – poručio je Marković.

Jedino novinarsko pitanje, uz opasku da DPS  optužuje Stevana Katića i aktuelnu vlast, zbog saradnje sa Jagodinom, bilo je kolege Zdravka Šakotića. On je pitao:  „Šta je Vaš prvi potez da Herceg Novi dobije bar mali dio šarma koji ima Jagodina?“ Na to je Marković odgovorio da gdje god odu nešto dobro predlažu. Tako i prvo u Herceg Novom bi trebalo urediti obalu za plaže i hotele i za one „malo  siromašnije i ekonomski slabije turiste“:

– Da se ne prave samo kompleski za bogate, kao što se pravi onaj veliki centar (Portonovi), jer veliki broj turista iz Srbije dolazi u Crnu Goru, koji su srednje ekonomske klase. Imate Igalo, ali toliko je mala reklama. U svakom gradu treba da bude bilbord Igala. Reklama je najvažnija.

Osloboditi Dikića

Niko nije pitao, ali predsjendik Skupštine Jagodine, Dragan Marković našao je za shodno i da prokomentariše aktuelno suđenje optuženima za teroristički napad u Crnoj Gori prošle godine na dan izbora.

– Kada je u pitanju navodno teroristička grupa iz Srbije, na osnovu optužnice nisam mogao da prepoznam da je to Bratislav Dikić, imajući u vidu da je  Bratislav Dikić vojnik, čovjek koji, siguran sam, nije terorista. Ima nešto što se zove u pravu „postoji osnovana sumnja“, ali ne može osnovana sumnja da traje godinu dana. On je bolestan od karcionoma i molim pravosuđe Crne Gore da Dikića i ostale puste da se brane sa slobode – pozvao je Marković.

112 Komentari

 1. Uvazavajuci naseg gosta, smatram da ova sadasnja lokalna vlast iz dana u dan prikazuje gradjanima HN svoje neznanje i nesposobnost. Pravi komedijasi, ocekujemo nastavak 4.

  9
  4
 2. HN bruko Crne Gore unistise grad seljaci i nikad kraja papanluku u gradu a vas uci Jagodina kako dalje da unistite gead chemer i jad.Cijeli svijet poceo da prica o CG samo Koror I Budvu spominju kazes HN blijedo te gledaju a prosli kroz mega do tih destinacija.Otpor!

  8
  4
 3. Imamo mi bratski grad Kotor Varoš, gdje nema nezaposlenih, bolje da Bigović i Katić pozovu rukovodstvo ove opštine, jer oni su primjer dobre prakse. To je centar obućarske i mašinske industrije u Republici Srpskoj.

  5
  11
 4. Eto srece da mi imamo nekog u gradu kao sto je Palma .Covjek sa menadzerkim sposobnostima..Na stranu sto mu fali muzicko obrazovanje ali je zato covjek sposoban i preduzimljiv

  16
  23
 5. Палма је пуно урадио за Јагодину. Имам утисак да га неки нису схватили. Он је у ствари дошао у Нови да види шта је шарм једног града и није то случајно урадио. Зна он да је Нови осим што је најлепши и град са највише шарма у читавој Боки.

  23
  12
 6. “Ne postoje bogate i siromašne države, već one kojima se dobro i loše upravlja”reče mudar naučnik.
  Prvo ovdje se radi o zamjeni teza. Jagodina jeste uspješan grad ali bez kulture, obale i istorije.Poredenje sa njima je kao da poredite odbojkaša i tenisera,iako obojicu zovemo sportistima.Da ima znanja kao sto nema težili bi da preuzmemo iskustva sličnih gradova na moru iz Italije, Španije, Portugala Itd.Za to treba znati jezik, imati kulturu ponašanja Itd.Ovako je lakše Jagodina, Osecina, Cajetina udri pečenje za spasenje.Birali ste gledajte i plačite.Kako sebi napraviš svoj krevet – tako ćeš i leći u nejga.

  45
  12
 7. Sta radi podmladak DPSa pitam se dali su tako bili vrijedni kad je dolazijo posteni njihov ideolog Marovic i jedan savjet za vas, pustite ove mlade casne ljude da rade a vi se pomirite da vise u Herceg Novi nema nezakonito da se neko bogati na racun nas gradjana.

  18
  31
  • Teto teto odakle ti tako velike oci? 🙂
   Teta je iz demokrata cim se odma dovatila Sveta u nedostatku icega u odbranu svojih idejnih vodja. I teta je musko 😉

   13
   9
 8. Prvog dana su teme bile privreda,urbanizam i pravosuđe.
  Danas vjerovatno slijedi deklaracija o prekidu pregovora sa EU i poništenje odluke o pristupanju Nato.

  24
  12
 9. Baš ste mi smješni. Mnogi se u komentarima uhvatili za riječ siromaštvo, pa nijesam siguran da li se to plaše da im ne dodje u grad konkurencija??? Ne, ne brinite se, jer oni nisu siromašniji od vas. Svaki siromašni koji je stigao na ljetovanje ili zimovanje, na bilo koju destinaciju je bogatiji od vas koji sjedite pokraj mora i valove brojite niz pučinu. Da li vam je 60% Poljaka bogato, što ih po sedmoro – osmoro spava po apartmanima predvidjenim za četvoro, a sa sobom donesu baš sve i samo smeće ostave kad odu, kao da su prasad držali u tom apartmanu. Najlakše je optuživati druge, a svoju šporkicu skriti pod tepih.

  21
  10
 10. Gospodin Palma je funkcioner stranke ciji je lider i osnivac bio gospodin Zeljko Raznatovic Arkan, poznat po svom covjekoljublju, borbi za pravnu drzavu, nacionalnu jednakost, postovanje zakona prije svega. Na tim tekovinama uzdize se politicka misao i vizionarstvo gospodina Palme, jednog od najistaknutijih politicara u regionu. Bila nam je cast da slusamo njegovu besjedu, a postoji inicijativa da se osnuje podruznica njegove stranke i u nasem gradu.

  31
  22
   • Vidiš “Daleko bilo” koliko je tvoj mozak ograničen, kad u “Ceca” tekstu nisi u stanju da shvatiš figurativnu ironiju koju je predpostavljam autorka tog teksta napisala. Bolje ti je da se pokriješ jorganom preko glave i da ćutiš.

    21
    4
 11. H. Novi je ono kao neki grad, je li? Rupetina kao i svi mali gradovi, samo smo mi umislili da smo neke velicine i da smo iznad nekoga. Seljoberi izgradili apartmane, pa im sada potomci paraju nosem oblake-niko kao oni. To su te nase lazne velicine.

  37
  26
  • Herceg Novi nije “ono kao grad”, nego jeste grad. U pravom smislu te riječi. Grad ne čine samo građevine, putevi, preduzeća i slično, njegov današnji izgled i događanja. Grad čini i istorija tog grada, znameniti ljudi koji su u njemu živjeli, istorijska događanja u njemu, i slično. Njegoš, Andrić, Komnenović, Stanić, i mnogi drugi. E po tome je Herceg Novi GRAD. No, svakako da je Herceg Novi danas zapušten i zreo za generalno spremanje, ljudi su drugačiji, vrijeme je drugo, ali DUŠU mu ne mogu uzeti, i opet će on biti onaj stari, novi, najbolji HERCEG NOVI !

   33
   6
  • Krle…u pravu si 100%. Jedino cega se ova glomada od politicara nije sjetio je da pita, sta je sa 4500 mahom Srba iseljenih za zadnjih nekoliko godina. Ovaj trend se nastavlja, a on prica “sve i svasta“. Jos ako nam odvedu i Dikica, stvarno smo propali? Nazalost, svi srbijanski politicari su ovakve ulizice.

   11
   13
 12. Gledam ove vaše komentare, i tačno se vidi da vam je naredjeno da kuckate “protest” “bunt” i ostale izraze. DPS i Duško u akciji organizovanja komentatora, da ne kažem botova.

  33
  44
  • Vidi nesto.Da clanovi DPS-a dobiju instrukcije da se javljaju na ovim forumima budi siguran da bi vas takve poklopili da ni slova nebiste napisalli.Ovako,ovo su pojedinacna komentarisanja svih i nemoj da relativizujes vecinsko razmisljanje ljudi o necemu sto ih je zaboljelo.

   19
   13
 13. Novljani imaju sto su zeljeli. Dosta vise glume o novskoj tradiciji i kulturi. Ovaj grad je seljana i super. Nisu ove primitivce izabrali marsovci. Ima li makar jedan od njih da je kao mali isao po asfaltu. Oni se plase Palme,za njih velikog autoriteta. A Bigovic i Simrak kao zauzeti.

  47
  11
 14. Evo će nam grdne pare ušteđet ovi čoek. Zamjenjuje policiju, sudstvo, tužilaštvo, TO i lokalnu upravu. Jednom platom rješavamo SVE!

  28
  9
 15. Ima li iko pismen u ovom gradu?????. Jagodina je selo najgore. Dok sam studirao umao sam kolege iz te jazbine koji su pobjegli iz te jazbine. Ovaj zapusteni covjek je elementarno nepismen. Ustvari ovi se savrseno razumiju sa njim. Bruka ! Tuga

  53
  19
  • A zasto si se skolovao u toj i takvoj Jagodini??? Sorbona place za tobom. Kako mozes da pricas i pises tako? Ako si se skolovao u jazbini i sam si dobio jazbinsko obrazovanje tako da nije ni cudo. Zalosno sta reci vise!

 16. Opet postajemo seljana. Demokrate se ne razlikuju od Snp i Df. Ustvari ja sam ispao budala sto sam mislio da su to drugi ljudi. Ovaj je dosao u moj grad iz nasminkane selendre i prica meni sta treba da radimo i kakvim turistima da tezimo? Onim sto po najjadnijim plazama Grcke potrose 2 eura dnevno a cijeli aranzman za 10 dana plate 49 eura? Eeeeee

  49
  19
 17. Ovo je najvece ponizenje u zadnjih 50 godina ! Sram vas bilo. Mozga nemate. Prije 3 godine na plazi su bili pored mene turisti i slucajno sam cula da su iz jagodine. Prcaju koje je to selo birtija. A ima u ovom gradu ljudi koji se sice sa ovom brukom. Njima je ponos selo u srbiji, zoo vrt i stanove sto je kao dao ovaj. Sledeca je cigota idemo da mrsamo sa palmom. Sramoto od vlasti

  51
  18
  • Ne lupetaj. Podji, vidi, pa tek potom sudi. Ja sam igrom slučaja prije godinu dana prolazio kroz Jagodinu kada sam putovao motorom do Crnog Mora. Bio je plan da samo prodjem kroz Jagodinu bez zadržavanja, a onda sam ostao pet dana da uživam u onom što sam vidio i pomislio sam da bi bilo lijepo kada bi Herceg-Novi imao nekog Gradonačelnika poput Palme ili Doktora Mugoše.

   8
   10
 18. Cesto sam u Jagodini, covjek se trudi vrijedan je, ali tamo ljudi jako loše žive, prava “južna pruga”, lik je polupismen , ako nam oni budu primer u kulturološkom ili bilo kakvom drugom smislu ovo je kraj turistickom gradu, a ako nam oni budu turisti hvatat cemo se za glavu zimi!

  60
  14
 19. Ima on dobar recept. Privuci turiste gradnjom iz budzeta i omoguci zaradu onima koji vec i imaju previše( njih par). Daj zemljište za razne ko zna kakve fabrike, izvuci pare iz budzeta, i zaposli jadne ljude za 20o eura.

  30
  8
 20. Ok, sve kontam… Ali ima li u ovoj postavi iko malo urbaniji? Zasto se ne okrenu ka susjednoj Hrvatskoj, skoknu do Hvara, Braca,Zadra Rovinja itd., pa se sa njima pobratime, razmjene iskustva koja su od kljucnog znacaja za razvoj turizma na Jadranu? Ah da , znamo svi zasto. E pa upravo je to problem u ovom gradu, sto svi oni koji glasaju po tom principu rezonuju, a ono sto je u interesu grada pada u drugi plan. Takmicenje u pecenju cvaraka je realno za ocekivati. Katic ucesnik, a Djurovicka voditeljka, dva Milosa kao i do sad – hostese.

  56
  17
 21. Mnogo nesto DPS pjeni danas na ovog Palmu. Juce glasali za Natasu A.iz Foce a danas bi da pametuju. Juce se druxili da Milom Jabucaninom i DRKOM s sada im nesyo nije nivo. Za Sv. Lropolda ih bilo briga sada im neko kriv….
  ..

  31
  30
  • Jado Natasa je rodjena u HN a sade odakle su njeni okle i tvoji samo.tvoji malo ranije dodjose… a sto se tice DRKA poslije ovih udruzenih jada e poslije nijih cemo Dusku spomenik praviti veci no oni Tvrtku na Skver ako nam ostane materijala kad ovi sahrane ovaj lijepi grad…

   25
   24
   • Znači za Novi i tebe su A.Nataša i DRK pravi izbor i trba im napraviri spomenik pored Tvrtka. Ok, za to se bar slažemo mada mislim da su prije za spomenik kod kolege ispred Atlas Banke.

    14
    7
    • Po velicini spomenik i to na trgu jer poslije vas ni trga imati necemo… njunja su tvoji postavljali sad mu metnite samo.kravatu crvenu jer za drugo niste sposobni.. slazem se jedino sa tobom Natasa i Drk nisu izbor za nas daleko bilo za nas je najveci domet stanka i njunjo i da vi je puno

     15
     5
 22. Pljuvaj te samo botovi,jedino vam je to ostalo.sve va, smeta.dje ste bili kada je vas politic.ideolog cuveni sveto radio ono sto je radio.kako se tada ne javiste.zato vam je bolje prikocite i pokrij te se po usima.

  19
  32
  • Herceg Novi se kandidovao za prijestonicu kulture 2021 i dobili smo prijestonicu nekulture do 2021 ne dao Bog da ovi potraju do tada. Sudeci po dosadasnjoj promijeni dresova ovih na celu grada sledece mijenjanje je dogodine na proljeće…

   9
   6
 23. Sledeca delegacija dolazi iz Vakufa! Oni isto imaju neke ideje o unapredjenju turizma i privrede u HN!
  All ljudi ovo je “Monty Python’s Flying Circus”……..

  41
  10
 24. Ljudi moji jeli ovo realno??? Prvo šalju “onu” u Osečinu, sad dovode ” ovog” iz Jagodine da nam unese malo šarma, šta je slijedeće Ivica Dačić da otvori Praznik Mimoze ili Dara bubamara.UŽAS

  45
  12
 25. Nije vam za bunt sto se drzava raspada, sto se sve prodaje, sto nam se raspada skolstvo, zdravstvo… a posjeta Palme vam je za veliki bunt. Raskokodakali se u sve 16. Da ga vas vodja ugosti, Jagodina bi vam bila omiljena destinacija.
  Jadni narode.. plitki. Kako vam je lako mozak preveslat, vojsko depeesovska.

  23
  31
 26. Treba otvorit jos tri la bambe,doves mocarta da svira palmi, pojacat flotu barki-lajavaca, surlasa pustit da se nakoti ( taj dio rade brlo ekspefitivno) i obavezno led dijoda fontanu od 500m. Kakvi vizionari majko sveta

  40
  16
 27. Ja bih za početak Sat kulu ofarbao u rozo, pored Njuja stavio kojeg betonskog lava ili orla, na Škver obavezno napravio zoo vrt , ove palme što ih je nap’o surlaš zamjenio plastičnim, mjesto mimoza posadio boriće i lipe …

  40
  14
 28. J…ti,da se Herceg Novi ugleda na Jagodinu ??? Nesretna Jagodina i jug Srbije da budu nama uzor ???
  Nadam se da je ovo šala !!! Ali nije prvi april???!!!

  54
  16
  • Ti očigledno nijesi bio skoro u Jagodini i čitaš režimske medije. Kuku vama u Crnoj Gori..Jagodina je za vas hotel sa 55 zvijezdice. Skoknii do Niša da vidiš kako se razvio.

   13
   28
   • bivsi novljanine,vrlo često idem i zato ovo i pričam, samo da smo daleko- takođe ne želim da omalovažim koliko je čovjek uradio za taj grad i koliko radi-to treba naši u opštini da shvate-bez rada teško do boljitka ali takođe bih više volio da se okrenemo zapadu

    11
    2
 29. Ovo je jos jedan samar svim novljanima,treba mi da uzimamo sistem iz jagodine ko da je dubai u pitanju,pitam se samo dokle cemo mi novljani trpit ovo ponizavanje na svaki nacin!

  48
  13
 30. A sto se tu snebivate na Palmu, da nisu mozda bolji prijatelji vaseg sefa rezima (Dahlani, Sinavatre, Subotici i sl.)? U ostalom, da su ga Stijepovic & co. primili u PG sve bi vam bilo ok.

  27
  37
 31. Svasta su nam kroz istoriju radili, ubijali, tukli, hapsili, porobljavali, asimilovali, ali, nekao nas niko nije vrijedajo i ponizavao. I to u nasoj kuci. Dodje ti gost u kucu i ponahrani te gom…a, a ti ga jos tetosis. Njegovo nevaspitanje njemu na cast, ali ovo lizisahanstvo nasih, nezabiljezeno.

  38
  18
 32. Novljani ovo nam je prilika da prvi put u istoriji pokazemo karakter,stanimo im na put kako neko rece buntom,sav zivot sjedimo,cutimo i trpimo.Zasto?Da bi nam se ovi sprdali sa inteligencijom,zvanjem,porodicom?Cujete li novljani !!!!!????Dignite glas,nemojte da trpimo vise!Treba li ovaj Konjevic kroz sliku da mi se smije!????Treba li Palma da me ponizava????? Odlazite iz ovog grada , ostavite nas na miru !!!!
  GLASAM ZA BUNT !!! AKO TREBA DA IZADJEMO, IZACI CEMO NE BRINITE ! DOSTA JE !!!

  39
  13
 33. Ne vidim sta je sporno? Ovo je ono za sta ste glasali. Svakom zdravom razumu je bilo jasno kakvu politiku vode i kuda vodi. Mene zaista nista ne iznenadjuje. Degradacija grada na kojoj su tolike godine radili se nastavlja tamo gdje je stala. A bice samo gore. Oni koji su glasali, ne zasluzuju bolje, a sumnjam da bi to “bolje” i prepoznali. S obzirom na ambicije vladajucih, slijedece sto se moze ocekivati je finale zvijezda granda na trgu.

  44
  12
 34. Tekst i naslov su jako ponizavajuci.Ljudi van Novog nam se smiju, tuzno je.Nedje neko u komentare je pomenuo bunt,nisam pobornica toga ali mozda je i u pravu.Ovome se nekako mora stat na kraj.Sugradjani sa slike iz teksta , sramotite se , sramotite nas , sramotite grad. PRESTANITE!!!!!!!

  55
  14
 35. Da li je moguce da ovo citam ??? Pogledajte naslov , pogledajte sliku , procitajte tekst , pa ovo je bas bas ponizavajuce … Presla se granica .
  Novljani , dozovimo se pameti , ovo vise ne moze ovako!!!!
  Dizem BUNT strucnih i inteligentnih protiv ovoga sta rade i protiv omalovazavanja mene kao gradjanina i vas kao gradjane ! Dovoljno imam vaspitanja da podignem glas protiv ove lakrdije i buducih lakrdija !

  63
  14
 36. Bigovicu sramis li se struke????
  Da te Palma uci da obaras cijene da moze doci jos crnja sirotinja ako ima kud… da budu jos vece guzve a jos manje para…. kako smo se u ovo mi uvalili nije mi jasno…

  58
  12
 37. Hvala mu za ponuđenu pomoć i savjete,to treba da se razmotri,ali metanje u naše državne probleme nije umjesno,ni pošteno.Ne znam ništa,ali mi se tako čini,da nas smatra za retardirane i neuke,a sami smo krivi za to.

  28
  14
 38. Za vrijeme vlasti dps-izbor koja nije bila dobra, u Novi su dolazili evropski poslanici, granonacelnici evropskih gradova….Herceg Novi je nekako izgledao kao da vraca pravi duh…a sada nam dolaze nenkakvi jagodinski serifi, navijaci…ide se u Osecinu, Cajetinu….to je nas nivo sada. Pi. Nasta smo spali. A pogledajte ove nase na sliku. Odusevljeni u prisustvu Palme, a grad nam ostaje bez palmi.

  61
  17
 39. Sta drugo ocekivati sa Micom Konjevicem kao potpredsjednikom? Njemu je Palma i njegov nacin upravljanja savrsenstvo. Ljudi otidjite u Jagodinu, pustite se Tv-a i novina. Zalosno je sa cime se poredimo.

  48
  12
 40. Poštovani

  Siguran sam da bi većini naših opštinara sa fotografije predstavljalo izazov da u opšte pojme što je to “Brend”, a kamoli da konstatuju da li je, ili nije, u ovom slučaju to bivše Svetozarevo. Razumijem što je politika, ili interesi razni, ali me buni to da se naš grad i opština bratimi i ugleda, većinom na gradove i mjesta, koji nemaju ama baš nikakvih dodirnih tačaka sa nama. Što se ne bratimo i ugledamo na gradove sa hrvatske obale, na italijanske gradove, španske i slično. Nego samo, Mrčajevci, Svetozarevo (Jagodina), Osječina i ostale ?

  Praštajte..

  43
  15
 41. Ovaj se prema domacinima ponasao kao prema ljudima sa posebnim potrebama. Onda dijelio politicke , pravne i politicke lekcije. Pozicija superiornog mesije. Palma! Jadni grade na kraj mora.

  52
  10

Ostavite komentar

*

code