“Palmon bay” s pola miliona eura ulaganja u pripremu sezone

“Palmon bay” s pola miliona eura ulaganja u pripremu sezone

2037
8
Podijeli

Nakon petomjesečne zimske pauze, hotel Palmon Bay u Igalu ponovo je otvoren tokom vikenda. U novu radnu godinu, hotelsko zdanje ulazi s dobrom posjetom od 250 gostiju, inoviranom ponudom i kapacitetima, ali i novim upravljačkim kadrom. Narednih dana konzorcijum HLT Fond i HTP Primorje hotels & restaurants trebalo bi da oformi cijenu za otkup akcija manjinskih akcionara.

Zimski period menadžment hotela iskoristio je za dodatno uređenje i popravke u sobama, ali i za aktiviranje nove, polivalentne sale na kupalištu. Tako je, pored do sada uloženih 13 miliona eura u rekonstrukciju, kompanija Primorje hotels & restaurants uložila dodatnih pola miliona eura samo tokom ove zime, priča za Radio Jadran predsjednik Odbora direktora kompanije, Božidar Draganić:

Picerija i restoran

– Fokusirali smo se ove zime na osposobljavanje multifunkcionalne sale na kupalištu. Ona će moći da se koristi za svadbe, proslave, razne događaje, kongrese, seminare. Samo za potrebe njene rekonstrukcije i prilagođavanje potrebama tržišta uloženo je između 300 – 350 hiljada eura – kazao je Draganić.

Osim toga, urađene su neophodne korekcije u sobama i zajedničkim prostorijama, vrijedne oko 200 hiljada eura. Draganić očekuje da bi, ukoliko vremenski uslovi dozvole, bazen na kupalištu trebalo da bude otvoren početkom aprila.

Osim njemačkih, u hotelu će se do sezone smjenjivati i domaći turisti, ali i oni iz zemalja regiona – Srbije, Bosne i Hercegovine, kao i gosti sa ruskog tržišta.

U novu sezonu hotel Palmon Bay kreće sa novim upravljačkim kadrom. Tako je umjesto dosadašnje direktorice, Jelene Đurašković, novi operativni menadžer, Bojan Ilić:

– Jelena Đurašković je odlučila da svoju karijeru nastavi na drugom radnom mjestu i mi smo se rastali u zaista prijateljskim odnosima – dodao je on.

Otkup akcija manjinskih akcionara

Sa druge strane, konzorcijum HLT Fond i HTP Primorje hotels & restaurants bi uskoro trebalo da oforme cijene po kojima bi otkupili akcije manjinskih akcionara Centra Igalo:

– Radimo procjene, prikupljamo finansijska sredstva, ali ne zavisi sve od nas. Dosta zavisi od finansijskog tržišta i uslova koje nudi, ali nadam se da ćemo u roku koji smo zacrtali izaći sa nekom ponudom – uvjeren je Draganić.

Podsjetićemo da je Specijalno državno tužilaštvo odbilo tužbu manjinskih akcionara bivšeg Centra Igalo, odnosno RVI-ja, koju su podnijeli protiv više lica u rukovodstvu kompanije Primorje hotels & restaurants zbog podignutog kredita od 6 miliona eura, uz garanciju hipoteke na objekat hotela Palmon bay u Igalu.

Manjinski akcionari u februaru su kazali da ne isključuju mogućnost protesta i blokade hotela ukoliko se sa menadžmentom Primorja ne postigne saglasje oko cijene akcija.

8 Komentari

  1. Smjenjujete dovodite dajete otkaze ,carapica hotel pravi.O akcijama trljate iz straha od protesta u sred sezone ,a bice ga ,jer i sami znate da to sto izjavljujete su neistine.Maknite se iz tih fotelja i dozvolite da ga pravi vode ,nazalost imate odlican kadar mimo vas direktora.Otvorite to kupaliste za sve,i prije su vodili ljudi i funkcionisalo se bolje nego odkad je taksista na Obalu sef izgleda skocio rejting.Srecan rad😛😎

  2. Imam neku averziju prema ovom hotelu. Ne zbog samog hotela, vec zbog uprave. Mjestani od ovoga nemaju nista, a cak i plaza ispod nam je zabranjena za koriscenje. Sve u svemu, nama ovaj hotel nista ne znaci. Jedino eto estetski mozda i to je sve.

    6
    6

Ostavite komentar

*

code