Pametno zbrinjavanje otpada

Pametno zbrinjavanje otpada

1827
3
Podijeli

Predstavnici JP za upravljanje morskim dobrom i brenda „Bigbelly solar“ organizovaće naredne godine prezentaciju jedinstvenog sistema za pametno zbrinjavanje otpada i recikliranje na javnim površinama, saopšteno je nakon prezentacije sisterma u okviru seminara „Open days“ za korisnike kupališta.

Riječ je o jednom od najinovativnijih rješenja zbrinjavanja i recikliranja otpada za gradove, plaže i parkove, navode iz Morskog dobra.

Picerija i restoran

„Sistem po kome funkcioniše  „Bigbelly Solar“ je potpuno, nezavisan i radi na solarni pogon, bez dodatnih priključaka. Kutije za otpad su zatvorenog tipa i u potpunosti onemogućavaju vidjivost čvrstog otpada, dok sistem sam obavlja reciklažu. Sistemom se upravlja pomoću aplikacije koja ima mogućnost obavještavanja nadležnih lica sms-om ili e-mailom u trenutku kada je kutija za otpad puna i na kojoj lokaciji se nalazi“, poajšnjavaju u Morskom dobru.

Prezentaciji su ispred Morskog dobra prisustvovali pomoćnik direktora Rajko Malović, šefica kabineta direktora Jasmina Kašćelan, predstavnici Službe za održivi razvoj, Vojislav Dragnić i Milica Mašanović i predstavnici Službe za uređenje i izgradnju morskog dobra, Ivan Vučetić i Nebojša Krivokapić.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code