Početna Društvo Panel diskusija o zaštiti životne sredine i pravilnom odlaganju otpada

Panel diskusija o zaštiti životne sredine i pravilnom odlaganju otpada

1

U hotelu Palmon Bay danas će biti održana panel diskusija na temu zaštite životne sredine i pravilnog odlaganja otpada u sklopu IPA projekta YOUth drive. Projekat finansira Evropska unija u okviru Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora u iznosu od 232.530,00 eura, a implementira Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH u saradnji sa partnerskom NVO Naša akcija iz Crne Gore, sa sjedištem u Kotoru.

Cilj projekta je da aktivno doprinese pravilnom upravljanju otpadom, a panel diskusije namijenjene su sagledavanju trenutnog stanja životne sredine, prepreka u zaštiti i prijedlozima i smjernicima za dugoročan održivi razvoj i upravljanje otpadom.

Fokus izlaganja biće i na tome šta je u sklopu projekta rađeno na temu analize vodenih tokova, kao i saradnja sa školama i edukacija mladih, koji bi kroz svoje znanje i djelovanje u budućnosti, trebalo da utiču i djeluju na svijest o potrebi zaštite životne sredine.

Projektom se radi na stvaranju podloga za unaprijeđenje i doradi postojećih zakonskih regulativa u ovoj oblasti, čemu doprinose panel diskusije, navode iz NVO Naša akcija.

Na panel diskusiji „Trenutno stanje, prepreke i preporuke u sektoru zaštite životne sredine na području Bokokotorskog zaliva” govoriće diplomirani student zaštite životne sredine i operacioni menadžer NVO Naša akcija Vuk Koljenšić, novinar i građanski aktivista Vuk Vujisić i izvršna direktorica NVO Zero Waste Montenegro, Marina Tomović.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code