Pao prvi snijeg, prekrio podorjenska sela

Pao prvi snijeg, prekrio podorjenska sela

1
Podijeli

Iako smo još juče bili u laganoj garderobi i ljetnjoj obući, neki se kupali u moru, noć između petka i subote donijela je naglu promjenu vremena, pad temperature, ali i prvi snijeg ne samo na sjeveru Crne Gore, već i u zaleđu Boke.

Podorjenska sela, ali i ona iznad Herceg Novog osvanula su jutros prekrivena laganim nanosima snijega. Na Vrbanju se snijeg nije zadržao, dok ga je na Orjenu nekih 10 cm, priča nam neumorni „čuvar“ Vrbanja i Orjena, Duško Avramović iz PK Subra:

Picerija i restoran

„Trenutno sam na Vrbanju, u Domu Za Vratlom i za sada, sam. Hladno je, temperatura je pala jutros na Orjenu – 2 stepena, na Vrbanju 2 stepena, ali snijeg se nije zadržao. Padao je jutros, pa ga ima smo na vrhovima. Putevi su, koliko znam, prohodni. Ako i ima koji smet, mislim da nije problematično za sad. Saznao sam i da 3.Orjenski đir protiče bez problema, tako da je sve pod kontrolom“, priča Avramović.

Inače, Žabljak je već prekriven sa 30 cm bijelog pokrivača, a ima ga i u Kolašinu, Bijelom Polju, Rožajama i Andrijevici.
Iz Auto moto saveza jutros su saopštili da se na crnogorskim putevima saobraća u otežanim uslovima, zbog snijega na sjeveru i kiše i jakog vjetra na jugu zemlje, i apelovali na vozače da poštuju saobraćajne propise, naročito ograničenje brzine.

Privremeno je na magistralnom putu Kamenari – Kotor promijenjen režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova. Na magistralnom putu M-2.1 dionica Tivat – Krtolska raskrsnica zbog izgradnje pristupnog puta biće promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Na magistralnom putu M-2, dionici Tivat – Budva, zbog radova je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code